Бюджет—2016 та податкова реформа прийняті: наслідки для фармацевтичного ринку

Бюджет-2016 та податкова реформа прийняті: з наслідки для фармацевтичного ринку24 грудня Парламент ухвалив закон «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році». За відповідне рішення проголосували 251 народний депутат.

При цьому пільгова 7% ставка ПДВ на операції з постачання та ввезення на митну територію України лікарських засобів та окремих медичних виробів за переліком, визначеним Урядом, збереглася.

Відбулися і зміни для суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Зокрема, для платників єдиного податку III групи річний обсяг доходу зменшено з 20 млн грн. до 5 млн грн. Для них також збільшено відсоткову ставку єдиного податку з 2 до 3% (для платників ПДВ), з 4 до 5% (для неплатників ПДВ).

Передбачається встановлення єдиної базової ставки податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 18% (замість двох діючих ставок 15% і 20%).

Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) передбачається встановити на рівні єдиної ставки у розмірі 22%.

Закон набуває чинності з дня набуття чинності Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», тобто 1 січня 2016 р., за винятком окремих положень.

Закон «Про Державний бюджет на 2016 рік» прийнято о 04:07 25 грудня. За відповідне рішення проголосували 263 народні депутати. Законом визначені наступні загальні показники Державного бюджету на 2016 рік:

  • доходи в сумі 595,1 млрд грн;
  • витрати в сумі 684,5 млрд грн;
  • дефіцит бюджету – 3,7% прогнозного ВВП.

Мінімальна заробітна плата у 2016 р. встановлена на рівні:

  • у місячному розмірі: з 1 січня – 1 378 грн., з 1 травня – 1450 грн., з 1 грудня – 1550 грн.;
  • у погодинному розмірі: з 1 січня – 8,29 грн., з 1 травня – 8,69 грн., з 1 грудня – 9,29 грн.

На систему охорони здоров’я передбачено видатки в сумі 57,2 млрд грн., що включає медичну субвенцію та видатки із загального та спеціального фонду.

На централізовану закупівлю ліків та медичних виробів у Держбюджет-2016 закладено 3,9 млрд грн., що майже на 5% менше порівняно з видатками, передбаченими у цьому році. Ці кошти МОЗ України планує передати на закупівлі міжнародним організаціям.

Для завершення в наступному році процесу реорганізації Державної служби України з лікарських засобів передбачено 6,6 млн грн. Для завершення реорганізації Державної служби України з контролю за наркотиками — 907 тис. грн. Для завершення реорганізації Державної санітарно-епідеміологічної служби України — 54,7 млн грн.

Закони прийнято з урахуванням поправок. З остаточними текстами законів можна буде ознайомитися після їх підписання Президентом України.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті