Національний перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення перейменовано

Національний перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення перейменованоПостановою КМУ від 09.12.2015 р. № 1134 вносяться зміни до постанов КМУ від 17.10.2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» (далі — постанова № 955) та від 25.03.2009 р. № 333 «Деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» (далі — постанова № 333). Документ набув чинності 12.01.2016 р. у зв’язку з опублікуванням в газеті «Урядовий кур’єр» № 5 від 12.01.2016 р.

Відповідно до змін у тексті даних постанов буде змінено назву «Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення», виключивши з неї словосполучення «і виробів медичного призначення».

Також даним документом передбачено в постанові № 955 замінити слова «обов’язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів» (далі — обов’язковий мінімальний асортимент) словами «обов’язкового мінімального асортименту лікарських засобів для аптечних закладів та фельдшерсько-акушерських пунктів».

Крім того, постановою покладається на МОЗ України обов’язок затвердити у місячний строк:

  • Положення про Національний перелік основних лікарських засобів;
  • Положення про експертний комітет з відбору та використання основних лікарських засобів;
  • Положення про здійснення відбору лікарських засобів для внесення до Національного переліку основних лікарських засобів.

Нагадаємо, проект цієї постанови було винесено на громадське обговорення 9 вересня 2015 р. У пояснювальній записці до нього зазначалося, що виключення медичних виробів з назви Національного переліку обумовлено тим, що він не містить позицій виробів медичного призначення, а запропонована назва відповідатиме останній редакції Примірного переліку основних лікарських засобів Всесвітньої організації охорони здоров’я. А стосовно зміни назви обов’язково мінімального асортименту в постанові № 955, то в пояснювальній записці було зазначено, що вона зумовлена тим, що постановою КМУ від 25.03.2015 р. № 267 «Положення про Міністерство охорони здоров’я України» затверджено саме таку назву вищезазначеного обов’язкового мінімального асортименту.

Звертаємо увагу, що 20 листопада 2015 р. наказом МОЗ України від 09.10.2015 р. № 660 скасовано наказ профільного міністерства від 29.12.2011 р. № 1000, яким було затверджено обов’язковий мінімальний асортимент.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті