Розпочав роботу спеціалізований онлайн-ресурс про туберкульоз в Україні та світі

09 Лютого 2016 1:15 Поділитися

Розпочав роботу спеціалізований онлайн-ресурс про туберкульоз в Україні та світіЯк повідомляється на сайті МОЗ України, 1 лютого 2016 р. розпочав роботу спеціалізований онлайн-ресурс для професіоналів та широкого загалу про туберкульоз в Україні та світі tb.ucdc.gov.ua.

Це перший масштабний вітчизняний ресурс про туберкульоз, що поєднує можливість інтерактивного навчання, велику бібліотеку ресурсів і цікаві можливості для онлайн-спілкування фахівців-практиків. Створення цього веб-сайту стало можливим завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), наданій у рамках Проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» у партнерстві з Державною установою «Український центр контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України».

Сайт містить багато інформації щодо нормативного регулювання, лікування та профілактики туберкульозу і стане незамінним ресурсом знань для профільної аудиторії — лікарів, працівників системи охорони здоров’я та представників державних та громадських організацій, які здійснюють активність у протидії туберкульозу в Україні. Реєстрація на сайті дозволить фахівцям отримати доступ до колективних знань спільноти практиків, де проводитимуться медичні онлайн-консультації, дискусії та обговорення клінічних випадків.

Крім того, на сайті викладено численні тренінги, вебінари, тести для самоперевірки, після проходження яких у користувачів є можливість отримати електронний сертифікат з підтвердженням рівня знань. У розділі «Бібліотека» у текстовому та мультимедійному форматі розміщено останні українські та зарубіжні публікації про туберкульоз із можливістю пошуку за напрямком, типом документа і назвою, а також нормативно-правова база, керівні документи, дослідження і звіти з питань протидії туберкульозу національного та світового значення. У розділах «Анонси подій» та «Новини» розміщено актуальну інформацію про основні події та заходи, які відбуваються в Україні та світі задля подолання епідемії туберкульозу.

Онлайн-ресурс буде цікавий і для непрофільної аудиторії: пацієнтів, населення загалом та медіа, оскільки в окремому розділі «Популярно про туберкульоз» можна ознайомитися із цікавою інформацією про вказану патологію, переглянути освітні матеріали, а також отримати онлайн-консультацію від національних експертів у сфері протидії туберкульозу.

Наразі сайт працює в тестовому режимі. Інформація буде постійно доповнюватися і оновлюватися, незабаром з’являться нові можливості для професійного удосконалення, поглиблення знань та розвитку медичної спільноти України відповідно до найсучасніших світових практик у протидії туберкульозу.

За матеріалами www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті