Як вберегти себе та своїх рідних від застуди та грипу?

Зима підходить до свого завершення, але розслаблятися ще зарано, адже на початку весни прогнозується друга хвиля підвищення захворюваності на грип та застуду, тому зараз саме час попіклуватися про профілактику, а також підтримати організм у зимово-весняний період, коли багато хто з нас стикається з авітамінозом та загальним виснаженням організму. Яким засобам слід віддати перевагу? Які з них підійдуть як для дітей, так і для дорослих? Про це й піде мова далі.

Враховуючи стрімкий темп життя, мало кому вдається дотримуватися збалансованого раціону, тому зазвичай наприкінці зими ми стикаємося з нестачею вітамінів та загальним виснаженням організму, який уже не здатен надійно протистояти інфекціям, таким як грип та застуда. З огляду на це зараз надзвичайно актуально поповнити свій раціон комплексом, який містить необхідні для організму речовини та допоможе протистояти грипу та застуді.

Користь масла з печінки акули

Масло з печінки акули здавна відоме своїми корисними властивостями і протягом довгого часу використовується в якості загальнозміцнювального засобу, особливо у дітей. Але раніше широке його використання дещо стримував специфічний смак та аромат, але зараз це позаду. Сьогодні для осіб, які хочуть підтримати захисні сили організму та вберегтися від інфекцій, було розроблено ПРОФІЛАКТОН, який на українському фармацевтичному ринку представляє компанія «Newtone Pharma Limited» (Великобританія). ПРОФІЛАКТОН створено на основі масла, отриманого з печінки гренландської акули, походження уловів — біля Ісландії та Фарерських островів. Важливо, що ПРОФІЛАКТОН не має присмаку риби та порадує приємним ароматом малини або тропічних фруктів — манго з персиком — та солодким смаком завдяки стевії — натуральному, низькокалорійному підсолоджувачу з низьким глікемічним індексом, який підходить для споживання пацієнтам з діабетом. Відомо, що масло, яке отримують з печінки акули, є джерелом алкілгліцеролів, які відіграють важливу роль у якості модуляторів імунної системи, допомагаючи їй у боротьбі з інфекційними та багатьма іншими захворюваннями. Масло з печінки акули стимулює збільшення кількості лімфоцитів, активує макрофаги та підвищує рівень гуморального імунітету (Palmieri B. et al., 2014). Відомо, що алкілгліцероли виявляють антивірусну активність щодо багатьох вірусів, у тому числі вірусу грипу (Hammond J.L. et al., 2001). Доведено захисну дію алкілгліцеролів проти бактеріальних та деяких інших інфекцій (Новицки Р., Бараньска-Рыбак В., 2007).

Таким чином, масло з печінки акули в складі ПРОФІЛАКТОНУ є джерелом алкілгліцеролів, які мають:

  • імуномодулюючу активність (Новицки Р., 2007);
  • антибактеріальні та антивірусні властивості (Hammond J.L., 2001);
  • потенціал у боротьбі з інфекційними хворобами (Palmieri B., 2014).

Вітаміни та мінерали в складі ПРОФІЛАКТОНУ

Разом із алкілгліцеролами у складі масла з печінки акули містяться вітаміни А, С, Е і D та мінерали цинк та селен природного походження, які допомагають підтримувати імунітет (таблиця).

Таблиця Склад сиропу ПРОФІЛАКТОН
Компоненти 1 чайна ложка 2 чайні ложки
(5 мл) % РДД (10 мл) % РДД
Масло з печінки гренландської акули 1011 мг 2022 мг
У тому числі
Алкілгліцероли 202 мг 404 мг
Вітамін A 400 мкг 50 800 мкг 100
Вітамін D 2,5 мкг 50 5 мкг 100
Вітамін E 6 мг 50 12 мг 100
Вітамін C 40 мг 50 80 мг 100
Цинк 2,5 мг 25 5 мг 50
Селен 14 мкг 25 28 мкг 50
% РДД — рекомендована денна доза

Відомо, що вітаміни А, С та Е — одні з найбільш потужних антиоксидантів, які захищають організм від шкідливого впливу внутрішніх та зовнішніх окисних агентів, попереджають пошкодження клітин та протистоять розвитку окисного стресу. Крім того, вітамін C сприяє зменшенню тривалості симптомів застудних захворювань (Академія харчування та дієтології, Academy of Nutrition and Dietetics, США). Вітаміни С і D позитивно впливають на розвиток кісток та зубів. Селен та цинк широко використовуються з метою профілактики застуди та грипу, адже вони задіяні в роботі клітинного імунітету (Зайцева О.В., 2011).

23523566

До уваги фармацевта: кому рекомендувати сироп ПРОФІЛАКТОН?

ПРОФІЛАКТОН рекомендують споживати дітям віком від 1 року та дорослим, а за рахунок стевії — підсолоджувача рослинного походження він дозволений до вживання пацієнтам з цукровим діабетом. Тому сироп ПРОФІЛАКТОН підійде хворим на цю патологію, які бажають підтримати захисні сили свого організму. Сироп ПРОФІЛАКТОН зручно споживати та дозувати. Так, дітям віком 1–3 роки — по 1 чайній ложці (5 мл) на добу, а від 3 років та дорослим — по 2 чайні ложки на добу.

Важливо, що завдяки демократичній ціновій політиці компанії ПРОФІЛАКТОН має доступну вартість.

ПРОФІЛАКТОН: бути здоровим смачно та легко!

Сироп ПРОФІЛАКТОН представляє компанія «NEWTONE PHARMA LIMITED» (Великобританія), представництво в Україні — тел.: +38 (044) 490-32-77; е-mail: [email protected].

Ексклюзивний дистриб’ютор — «ОПТІМА-ФАРМ»: Київ, тел.: (044) 490-53-10, Вінницький філіал, тел.: (0432) 55-30-00, Дніпропетровський філіал, тел.: (0562) 35-04-40, Житомирський філіал, тел.: (0412) 41-88-53, Запорізький філіал, тел.: (0612) 28-80-22, Івано-Франківський філіал, тел.: (0342) 77-32-80, Львівський філіал, тел.: (032) 294-89-88, Одеський філіал, тел.: (048) 774-45-00, Полтавський філіал, тел.: (0532) 51-83-24, Харківський філіал, тел.: (057) 713-69-79.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Останні новини та статті