В Парламенті зареєстрований законопроект щодо доступу до матеріалів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів

17 Лютого 2016 5:00 Поділитися

В Парламенті зареєстрований законопроект щодо доступу до матеріалів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів16.02.2016 р. за № 4074 в Парламенті зареєстрований проект Закону про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» (щодо доступу до матеріалів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів).

Ініціатори законопроекту: Яриніч Костянтин Володимирович, Бахтеєва Тетяна Дмитрівна, Березенко Сергій Іванович, Біловол Олександр Миколайович, Богомолець Ольга Вадимівна, Донець Тетяна Анатоліївна, Кириченко Олексій Миколайович, Колганова Олена Валеріївна, Корчинська Оксана Анатоліївна, Мусій Олег Степанович, Сисоєнко Ірина Володимирівна, Шипко Андрій Федорович, Шурма Ігор Михайлович.

Законопроектом пропонуються зміни до ст. 9 Закону України «Про лікарські засоби», у частині, яка стосується захисту інформації щодо лікарських засобів.

На сьогодні, відповідно до ст. 9 «Інформація, що міститься у заяві про державну реєстрацію лікарського засобу та додатках до неї (далі — реєстраційна інформація), відповідно до положень цього Закону та інших нормативно-правових актів України підлягає державній охороні від розголошення та недобросовісного комерційного використання. Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, зобов’язаний охороняти таку інформацію від розголошення та запобігати недобросовісному комерційному використанню такої інформації».

У проекті закону пропонується після слів «(далі – реєстраційна інформація)» додати «, крім матеріалів доклінічного вивчення та клінічних випробувань,».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті