Павло Розенко представив виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я

28 Квітня 2016 3:07 Поділитися

Павло Розенко звернув увагу на важливість реформування системи охорони здоров’я

Сьогодні Павло Розенко представив колективу МОЗ України виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Віктора Шафранського. Він зауважив, що результатом реформування системи охорони здоров’я має стати підвищення доступності і якості медичних послуг для українців, і МОЗ має стати локомотивом на цьому шляху.

За його словами, реформування медичної сфери на сьогодні включає багато завдань — від забезпечення безперебійного постачання ліків для хворих, зокрема, на онкологічні захворювання, до змін у кожному місцевому фельдшерсько-акушерському пункті.

П. Розенко наголосив, що Міністерство охорони здоров’я України має взяти активну участь у процесі децентралізації влади. «Сьогодні надважливо забезпечити посилення програм з охорони здоров’я на місцевих рівнях. В обласних бюджетах та бюджеті кожної територіальної громади фінансування медичних та соціальних програм повинні зайняти чільне місце», — зауважив він.

Віце-прем’єр-міністр також підкреслив, що одним з основних завдань, які стоять перед Урядом і профільним міністерством, є проведення прозорих тендерних закупівель. «Усі закупівлі МОЗу будуть відбуватися через міжнародні організації. Цей процес вже розпочатий і повернення до непрозорих схем закупівель не буде», — запевнив він.

П. Розенко також висловив сподівання, що Верховна Рада України підтримає кандидатуру міністра охорони здоров’я вже на найближчому пленарному тижні.

У свою чергу, В. Шафранський подякував за довіру, увагу керівництва держави до проблем галузі та висловив сподівання, що спільними зусиллями команди міністерства, керівників обласних структур охорони здоров’я, представників фахового медичного та наукового товариства вдасться досягти поставлених цілей. «Ознайомлення з роботою галузі на місцях, яку я проводив останнім часом, зустрічі з керівниками обласних управлінь, закладів охорони здоров’я, ректорами медичних вишів, науковцями, лікарями, дали можливість визначити пріоритети подальшої роботи, і тепер наше спільне завдання — випрацьовувати єдиний дієвий механізм їх реалізації. Уже багато зроблено, і я особисто вдячний тій команді, яка розпочала реформи, і тій, яка продовжує працювати над ними, за кращі їх досягнення», — наголосив він.

Нагадаємо, що 27 квітня Уряд призначив В. Шафранського виконуючим обов’язки міністра охорони здоров’я та звільнив Олександру Павленко.

За матеріалами www.kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті