Ігор Перегінець подав заяву на звільнення з посади заступника міністра

Ігор ПерегінецьЗаступник міністра охорони здо­­ров’я Ігор Перегінець по­­дав заяву на звільнення з посади з 10 травня. Про це він повідомив у коментарі, залишеному під постом Ольги Кудиненко, заснов­ника благодійного фонду «Таблєточкі», у мережі Facebook. «Я поінформував віце-прем’єра та в.о. міністра, що подаю у відставку 10 травня», — написав він.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook І. Перегінець написав, що обов’язково представить звіт про проведену роботу. «Сподіваюся, що до 10 травня буде визначення по міністру, який зможе сформувати свою команду», — прокоментував він.

О. Кудиненко прокоментувала ситуацію із закупівлею британською компанією Crown Agents ліків для онкохворих дітей. 22 квітня 2016 р. з приводу надходження в Україну першої партії онкопрепаратів за участю прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та І. Перегінця відбулася прес-конференція.

Як повідомляє О. Кудиненко на своїй сторінці у Facebook (пост від 29 квітня), закуплено 3 препарати для онкохворих дітей, а саме:

  • Емесетрон-Здоров’я, розчин для ін’єкцій, 2 мг/мл по 2 мл в ампулі. Виробник — «Здоров’я», Україна;
  • Урсомакс, капсули по 250 мг по 10 капсул в блістері по 5 блістерів в упаковці. Виробник — «Фармекс груп», Україна;
  • Ритуксим по 100 мг і 500 мг. Виробник — «Люм’єр фарма», Україна.

«Ліки, до речі, так і не розвезено по лікарнях — вони досі на складі ДП «Укрмедпостач». У листуванні від 8 квітня І. Перегінець повідомляв мені, що ліки буде розвезено по лікарнях 11 квітня. Сьогодні 29 квітня, ліків немає. Не хочеться нікого засмучувати, але в протоколах лікування онкології у дітей використовується більше 100 найменувань препаратів (а не 3)», — повідомляє О. Кудиненко.

Коментуючи повідомлення, І. Перегінець зазначив, що ці препарати було розвезено по регіонах 25–26 квітня. До речі, 26 квітня про це повідомила прес-служба МОЗ України.

«До кінця дня 3 травня ми очікуємо на остаточний графік поставок і нові ціни. Це відбувається тому, що довелося уточнювати процедури щодо сплати ПДВ, аби уникнути ускладнень і наслідків пізніше», — додав заступник міністра.

Нагадаємо, що 27 квітня розпорядженням КМУ № 312-р звільнено з посади першого заступника міністра Олександру Павленко. Натомість Віктора Шафранського призначено виконуючим обов’язки міністра.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті