Скасовується Порядок погодження інформації, яка може міститися в рекламі лікарських засобів для дітей та підлітків

04 Травня 2016 3:22 Поділитися

Скасовується Порядок погодження інформації, яка може міститися в рекламі лікарських засобів для дітей та підлітківНаказом МОЗ України від 04.04.2016 р. № 304 визнається таким, що втратив чинність, наказ профільного міністерства від 10.06.1997 р. № 177 «Про затвердження нормативно-правових актів з питань реклами лікарських засобів» (далі — наказ № 177). У документі зазначається, що він прийнятий з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність із законодавством. Він набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, що наказом № 177 затверджено Порядок погодження інформації, яка може міститися в рекламі лікарських засобів для дітей і підлітків, та видачі дозволу на рекламування лікарських засобів для дітей і підлітків (далі — Порядок погодження інформації), а також Порядок реклами лікарських засобів, призначеної для медичних закладів і лікарів (далі — Порядок рекламування).

Порядок погодження інформації містить загальні обмеження щодо реклами лікарських засобів для дітей і підлітків, порядок визнання факту недобросовісної реклами лікарських засобів та інше. Зокрема, цим порядком визначено, що рекламування лікарських засобів для дітей і підлітків здійснюється на підставі дозволу МОЗ України після попередньої експертизи і погодження рекламної інформації фахівцями Фармакологічного комітету профільного міністерства (нині ДП «Державний експертний центр МОЗ України»).

У свою чергу, Порядок рекламування містить вимоги до рекламної інформації про лікарські засоби, призначеної для медичних закладів і лікарів, а також порядок забезпечення їх рекламною інформа­цією про лікарські засоби. Зокрема, визначається, що реклама повинна містити повну, чітку та зрозумілу професійну інформацію, що відповідає властивостям лікарського засобу, викладеним у його стислій характеристиці та інструкції для медичного застосування, але не перевищувати їх обсяг.

Більшість положень наказу № 177 дуб­люють положення чинних редакцій законів України «Про лікарські засоби» та «Про рек­ламу».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*