МОЗ оприлюднено інформацію щодо закупівель препаратів агентством Crown Agents

30 Травня 2016 10:40 Поділитися

МОЗ оприлюднено детальну інформацію щодо закупівель препаратів агентством Crown AgentsНагадаємо, що 6 листопада 2015 р. між МОЗ України та британським закупівельним агентством Crown Agents було підписано договір про закупівлю онкологічних та онкогематологічних препаратів для дорослих та дітей, а також хіміопрепаратів, радіологічних препаратів та препаратів супроводу онкологічних хворих загальною вартістю 750 млн грн.

19 травня нашим виданням отримано відповідь від Міністерства охорони здоров’я України на запит стосовно отримання інформації про результати торгів за програмами: «Централізована закупівля лікарських засобів та виробів медичного призначення для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання», «Централізована закупівля хіміотерапевтичних препаратів, радіофармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих».

У своїй відповіді профільне міністерство зазначає, що ним було прийнято накази МОЗ України від 25.04.2016 р. №№ 377, 378, 381, 382, якими затверджено розподіл препаратів для лікування онкологічних, онкогематологічних хворих та дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання, за кошти Державного бюджету України на 2015 р., де зазначено виробника, ціну та обсяг лікарських засобів у розрізі адміністративно-територіальних одиниць. Зокрема, згідно з наказом № 377, яким затверджено розподіл лікарських засобів для терапії онкогематологічних хворих, препарат Ритуксим, концентрат для приготування розчину для інфузій у флаконах по 500 мг/50 мл, № 1, ТОВ «ЛЮМ’ЄР ФАРМА», Україна (пакування з форми in bulk виробництва Ф. Хоффман-Ля Рош Лтд, Швейцарія; Рош Діагностікс ГмбХ, Німеччина для Ф. Хоффман-Ля Рош Лтд, Швейцарія) закуплено за ціною 26 222,96 грн. без ПДВ за флакон. А препарат Доксорубіцин-Тева, концентрат для розчину для інфузій, 2 мг/мл, по 25 мл (50) мг у флаконі, по 1 флакону у коробці з маркуванням українською та російською мовами Фармахемі Б.В. Харлем, Нідерланди, — за 195,10 грн. без ПДВ за флакон.

Звертаємо увагу, що це не повна інформація щодо препаратів, закуплених агентством Crown Agents, оскільки стосується тільки 11 позицій препаратів. За інформацією, наданою Crown Agents міністерству на початку травня, закупівельне агентство повинно було переоголосити тендери по 29 препаратах для лікування дитячої та дорослої онкології.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
(МОЗ України)

від 16.05.2016 р. № 20.01/3/17/618/ЗПІ-16/12020

Міністерство охорони здоров’я України розглянуло Ваш запит на публічну інформацію, що надійшов 28.04.2016 р. № 55, і відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» повідомляє про наступне.

Закупівля онкологічних та онкогематологічних препаратів, а також хіміопрепаратів, радіологічних препаратів та препаратів супроводу онкологічних хворих здійснюється міжнародною організацією Crown Agents, із якою підписано відповідну угоду.

Наказами МОЗ України від 25.04.2016 р. №№ 381 та 382 «Про розподіл лікарських засобів для лікування онкологічних хворих, закуплених за кошти Державного бюджету України на 2015 рік», від 25.04.2016 р. № 377 «Про розподіл лікарських засобів для лікування онкогематологічних хворих, закуплених за кошти Державного бюджету України на 2015 рік», та від 25.04.2016 р. № 378 «Про затвердження розподілу лікарських засобів для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання, закуплених за кошти Державного бюджету України на 2015 рік» було затверджено розподіли лікарських засобів для лікування онкологічних, онкогематологічних хворих та дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання за кошти Державного бюджету України на 2015 рік за бюджетною програмою КПКВК 2301400 «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» за напрямами «Централізована закупівля лікарських засобів та виробів медичного призначення для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання» та «Централізована закупівля хіміотерапевтичних препаратів, радіофармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих», де зазначено виробника, ціну та обсяг лікарських засобів у розрізі адміністративно-територіальних одиниць.

Ігор Перегінець,
заступник міністра

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті