Ірину Суворову призначено виконуючою обов’язки Голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Ірину Суворову призначено виконуючою обов’язки Голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками25 травня Уряд прийняв рішення призначити Ірину Суворову виконуючою обов’язки голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі – Держлікслужба України). Виконувати обов’язки голови цього органу І. Суворова буде до призначення очільника Держлікслужби України.

Нагадаємо, що Держлікслужба України функціонує без очільника вже більше року. 4 березня 2015 р. Уряд прийняв рішення звільнити за угодою сторін Михайла Пасічника з посади голови Держлікслужби України.

Ще в травні минулого року МОЗ України ініціювало відкритий відбір на посаду голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Тоді свої документи подали 31 претендент. У червні минулого року міністерство повідомило про завершення відкритого відбору кандидата на цю посаду. За результатами відбору колишній міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі виносив пропозицію Прем’єр-міністру України.

Питання призначення очільника Держлікслужби України знаходилося у центрі уваги професійної громадськості. Так, Асоціація «Виробники ліків України» зверталася до колишнього Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням не вносити на розгляд Уряду проект рішення про призначення на посаду голови служби будь-якої особи без попереднього обговорення відповідної кандидатури Громадською радою при МОЗ України, з обов’язковим залученням до процедури відкритого обговорення усіх зацікавлених інститутів громадянського суспільства, преси, громадськості.

У відповідь секретаріат Уряду повідомив, що О. Квіташвілі вніс Прем’єр-міністру України пропозицію щодо призначення на посаду голови Держлікслужби України Сергія Гур’єва. Однак, згодом з’ясувалося, що цю кандидатуру так і не було підтримано Кабінетом Міністрів України.

Як ми вже повідомляли, під час наради з керівниками  провідних фармацевтичних підприємств України, яке відбулося 17 травня 2016 р. в рамках урочистих заходів з нагоди завершення будівництва нового лабораторно-виробничого комплексу ТДВ «ІнтерХім», Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив в.о. міністра охорони здоров’я Віктору Шафранському почати підготовку відкритого конкурсу згідно з новим законодавством і провести відбір кандидатури на посаду голови Держлікслужби України за участю широкої професійної громадськості.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 25 травня 2016 р. № 379-р

Про призначення Суворової І. М.
виконуючою обов’язки Голови Державної служби України
з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Призначити Суворову Ірину Миколаївну виконуючою обов’язки Голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками до призначення в установленому порядку Голови цієї Служби.

Прем’єр-міністр України В. Гройсман
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті