МОЗ зареєстровано імунобіологічні препарати проти сказу, укусів змій та ботулізму

03 Червня 2016 6:17 Поділитися

1042463 червня в Парламенті під час «Години запитань до Уряду» Оксана Юринець, член депутатської фракції Партії «Блок Петра Порошенка», звернула увагу представників Уряду на кілька питань. Зокрема, вона зауважила, що в Карпатському регіоні починається сезон збору грибів та ягід, але наразі там відсутні вакцини від сказу та сироватка проти укусів змій, що викликає стурбованість за життя громадян.

Стосовно цього Віктор Шафранський, виконуючий обов’язки міністра охорони здоров’я України, зазначив, що за останні два тижні профільним міністерством зареєстровано 3 вакцини. Серед них — сироватка проти укусів змій та ботулічний анатоксин. Також він зауважив, що 3 червня ним було підписано наказ від 03.06.2016 р. № 511 про державну реєстрацію вакцини від сказу.

А протягом минулого тижня в регіони доставлена сироватка від укусу гадюки та ботулічний анатоксин. Крім цього, профільне міністерство звернулося з листом до департаментів та управлінь охорони здоров’я з проханням вишукати можливості та дозакупити ці вакцини в необхідній кількості.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті