Процедуру декларування зміни оптово-відпускних цін на вироби медичного призначення пропонується скасувати

14 Червня 2016 12:36 Поділитися

3467713 червня на громадське обговорення винесено проект постанови КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. № 955 і від 2 липня 2014 р. № 240», яка передбачає скасування процедури декларування зміни оптово-відпускних цін на вироби медичного призначення.

Як зазначено у пояснювальній записці до проекту документа, така процедура відносно виробів медичного призначення взагалі відсутня в європейській практиці, є вкрай обтяжливою, трудо- і фінансово затратною та недоцільною.

Відповідні зміни пропонується внести до наступних урядових постанов:

Нагадаємо, що ще у минулому році ініціаторами ідеї скасування процедури декларування зміни оптово-відпускних цін на медичні вироби виступила Асоціація «Оператори ринку медичних виробів», розробивши відповідний проект урядової постанови. Тоді її підтримало Управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції МОЗ України.

Серед іншого прийняття проекту постанови КМУ дозволить вжити заходів з дерегуляції бізнесу, створити найбільш сприятливі умови для ведення господарської діяльності операторами ринку медичних виробів, а також оптимізувати трудові ресурси МОЗ України. Однак поряд з цим виникає питання, за якими цінами закуповуватимуться медичні вироби за рахунок бюджетних коштів?

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

AMOMD 15.06.2016 11:34
1.Відповідаємо на запитання «за якими цінами закуповуватимуться медичні вироби за рахунок бюджетних коштів?»: Процедура декларування ОВЦ на медичні вироби надавала тільки одну перевагу, це індикатив цін. Формування цін (ціноутворення) має відбуватися тільки згідно ПКМУ №333 та №955, тобто не більше 10% від Оптово-Відпускної Ціни. Зазвичай (в більшій міри для імпортного товару), ОВЦ є різною при кожній поставці в заклади охорони здоров’я і залежить в основному від курсу НБУ на день розмитнення даного товару та курсу міжбанку на переддень поставки. При чинній процедурі декларування цін на МВ ціна поставки ще і не має перевищувати 10% від задекларованої. Тобто якщо декларування проводилось по курсу 25 грн/дол при ціні 1 дол, а ОВЦ на день поставки (курс виріс) по розрахунку згідно ПКМУ №333 складе 26 грн, то ціна поставки має бути не вище 27,5грн (25грн+10%), а не 28,6 грн (26грн+10%). Як висновок, відміна процедури декларування жодним чином не змінить формування цін (ціноутворення) при закупівлях за бюджетні кошти!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті