Секрет інтимного здоров’я жінки: як позбутися дискомфорту?

104465Жіноче здоров’я — це тонка налагоджена система, створена самою природою. Проте, як і будь-яка інша система, вона може давати збій. Стреси на роботі, зниження імунітету, гормональний дисбаланс, прийом антибіотиків — все це може призвести до порушення інтимного здоров’я жінки та виникнення вагінальних інфекцій. На жаль, вони часто стають «сюрпризом» для жінок і під час літнього відпочинку. Купання у водоймах, які часто стають сприятливим середовищем для розвитку хвороботворних бактерій, мокрий купальник, у якому надовго зберігається улюблене вологе середовище бактерій. І вагінальні інфекції не забаряться. Як наслідок довгоочікувану відпустку може бути безнадійно зіпсовано…

У розвитку вагінальної інфекції задіяні 3 механізми — зростання і розмноження патогенної мікрофлори, запалення і пошкодження слизової оболонки, порушення рівня рН. Ці процеси супроводжуються знайомими багатьом жінкам симптомами — дискомфортом, незвичними виділеннями, свербежем, подразненням. Причому прояви вагінальних інфекцій зазвичай настільки подібні, що встановити збудника непросто, тому жінки, звертаючись до фармацевта, часто називають будь-які інфекції звичним для них словом «молочниця» і просять порекомендувати щось для усунення дискомфорту в інтимній зоні.

Раніше основним підходом до лікування «жіночих» проблем було знищення бактерій, у тому числі й корисних лактобактерій. Для цього широко використовувалися місцеві антимікробні препарати, які містили іноді декілька антибіотиків та протигрибковий засіб. Як наслідок, жінки страждали від знищення мікрофлори, що призводило до розвитку рецидивуючих інфекцій. Сучасні підходи до лікування «жіночих» інфекцій більш фізіологічні, сприяють нормалізації природнього захисту, вирізняються сприятливим профілем безпеки. Новим підходом до підтримки жіночого здоров’я є спеціально розроблена 3-компонентна система Gynodek® від фармацевтичної корпорації «Юрія-Фарм». Вона створена жінкою акушером-гінекологом для жінок та максимально наближена до нормальної екосистеми піхви.

Gynodek® підтримує рН та вологість слизової оболонки піхви, завдяки чому допомагає формувати нормальну мікрофлору, захищає від різних інфекцій, усуває дискомфорт та сухість у статевих органах.

Декаметоксин, що входить до складу Gynodek®, чинить антимікробну та протигрибкову дію. Він є високоактивним до мікроорганізмів, стійких до антибіотиків. Гіалуронова кислота у складі 3-компонентної системи Gynodek® має властивість зв’язувати воду, чим забезпечує підтримку вологості в слизовій оболонці піхви, проявляє регенеруючі та ранозагоювальні властивості, а також покращує відновлюючі процеси в слизовій оболонці піхви.

Ще одним компонентом Gynodek® є буферний розчин молочної кислоти. Вона є продуктом метаболізму лактобактерій та визначає реакцію рН вагінального вмісту. Внаслідок недостатньої кількості молочної кислоти відбувається підвищення рівня рН піхви, що є вхідними «воротами» для патогенної мікрофлори (Гальцев Е.В., Казенашев В.В., 2007), тому нормалізація її кількості в інтимній зоні може відновити фізіологічний баланс рН та підтримати нормальний склад мікрофлори піхви. Завдяки збалансованій формулі Gynodek® підійде для жінок які:

  • потребують комплексного лікування вагінальних інфекцій;
  • відчувають дискомфорт, сухість, подразнення, печіння та свербіж слизової оболонки піхви;
  • хочуть захиститися від ускладнень під час відвідування гінеколога, а також в до- та післяродовий період.

Завдяки компактності та зручності у використанні 3-компонентна система Gynodek® стане важливим доповненням дорожньої аптечки сучасної жінки в період літньої відпустки.

104464

Gynodek® — насолода чистотою і легкістю!

Більш детальну інформацію про 3-компонентну систему Gynodek® можна отримати на сайті: www.gynodek.com.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Останні новини та статті