МОЗ затверджено номенклатуру антиретровірусних та протитуберкульозних препаратів, які закуповуватимуться у 2016 р.

07 Липня 2016 9:53 Поділитися

МОЗ затверджено номенклатуру антиретровірусних та протитуберкульозних препаратів, які закуповуватимуться у 2016р.Наказом МОЗ України від 29.06.2016 р. № 635 затверджено номенклатуру лікарських засобів та медичних виробів за напрямом «Централізована закупівля медикаментів для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей, тест-систем для діагностики ВІЛ-інфекції, супроводу АРТ та моніторингу перебігу ВІЛ-інфекції у хворих, визначення резистентності вірусу, проведення референт-досліджень» (далі — номенклатура для антиретровірусної терапії) та номенклатуру лікарських засобів та витратних матеріалів за напрямом «Централізована закупівля протитуберкульозних препаратів, тестів та витратних матеріалів для діагностики туберкульозу» (далі — номенклатура протитуберкульозних препаратів).

Зокрема, номенклатура для антиретровірусної терапії містить 28 позицій лікарських засобів та 124 позиції медичних виробів (тест-системи, набори реагентів тощо).

У свою чергу, номенклатура протитуберкульозних препаратів містить 30 позицій лікарських засобів та 4 позиції витратних матеріалів для ідентифікації та дослідження міко­бактерій туберкульозу.

Зазначимо, що у 2015 р. закупівлю антиретровірусних препаратів та вакцин для профілактики туберкульозу проводив Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ), з яким 12 жовтня 2015 р. МОЗ України підписало Меморандум про надання послуг із закупівлі. А міжнародна Програма розвитку ООН (ПРООН) здійснювала закупівлю препаратів та медичних виробів для лікування туберкульозу та діагностики ВІЛ-інфекції. 8 квітня цього року ПРООН було поставлено першу партію протитуберкульозних препаратів, а 14 квітня ЮНІСЕФ поставив першу партію антиретровірусних препаратів.

Також нагадаємо, що МОЗ України протягом останніх 2 міс вже затверджено номенклатури лікарських засобів та медичних виробів за напрямами: «Централізована закупівля імунобіологічних препаратів»; «Централізовані заходи із запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань»; «Загальнодержавна програма боротьби з онкологічними захворюваннями»; «Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на мукополісахаридоз» та «Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на хворобу Гоше».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті