Укотре затверджено новий тимчасовий розподіл обов’язків між в.о. міністра охорони здоров’я та його заступниками

14 Липня 2016 1:05 Поділитися

104816Наказом МОЗ України від 13.07.2016 р. № 287-к (далі — наказ № 287) затверджено тимчасовий розподіл обов’язків між в.о. міністра охорони здоров’я України та заступником міністра. Даний розподіл затверджено у зв’язку з тим, що Романа Василишина, заступника міністра охорони здоров’я — керівника апарату, було відсторонено від виконання службових обов’язків, оскільки його підозрюють в хабарництві та поборах. Р. Василишина було затримано в ніч з 7 на 8 липня за підозрою в створені системи поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості проводити операції в Олександрівській лікарні м. Київ. Пізніше Дніпровський районний суд застосував щодо нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 2,856 млн грн., яку й було внесено.

Згідно з наказом № 287 Віктор Шафранський, в.о. міністра охорони здоров’я, як і раніше, координуватиме та спрямовуватиме діяльність:

  • Державної санітарно-епідеміологічної служби України (до завершення реорганізації);
  • Державної служби України з лікарських засобів (до завершення реорганізації);
  • Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Також, крім уже існуючих обов’язків, він забезпечуватиме у сфері охорони здоров’я розроблення пропозицій та реалізацію прийнятих рішень щодо удосконалення організації навчального процесу та впровадження нових технологій у практику вищих медичних (фармацевтичного) навчальних закладів та науково-дослідних установ, організацію наукових досліджень з основних проблем вищої медичної і фармацевтичної освіти, підготовки і підвищення кваліфікації медичних, фармацевтичних, наукових та педагогічних кадрів у вищих медичних навчальних закладах.

Окрім цього, відтепер В. Шафраньский є уповноваженим на затвердження штатного розпису та кошторису міністерства, призначення та звільнення з посад державних службовців апарату міністерства та керівників підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління міністерства та ін. Раніше ці функції виконував Р. Василишин.

У свою чергу, Роман Ілик, заступник міністра, відповідатиме за взаємодію з органами державної влади, громадськими організаціями, засобами масової інформації, за організацію міжвідомчої співпраці з питань запобігання і протидії корупції у межах компетенції; формуватиме й реалізовуватиме державну політику з питань боротьби з корупцією у сфері охорони здоров’я України та у сфері державного нагляду (контролю) щодо господарської діяльності; організовуватиме роботу комісії МОЗ України щодо розгляду документів на списання основних фондів (засобів) та ін. Відтепер він очолюватиме тендерний комітет.

Як і раніше, Р. Ілик координуватиме та контролюватиме роботу:

  • Управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції;
  • Управління ліцензування та контролю якості надання медичної допомоги;
  • Управління громадського здоров’я;
  • Державної служби України з лікарських засобів (до завершення реорганізації);
  • Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками;
  • Головної акредитаційної комісії МОЗ України;
  • Ліцензійної комісії МОЗ України;
  • Клініко-експертної комісії МОЗ України;
  • ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України»;
  • ДП для постачання медичних установ «Укрмедпостач» МОЗ України;
  • ДП «Укрвакцина» Міністерства охорони здоров’я України»;
  • ДП «Український медичний центр сертифікації» та ін.

Крім того, він забезпечуватиме співробітництво з міжнародними організаціями, фондами країн Європи, Північної та Південної Америки, Африки, Близького Сходу, Азії в межах компетенції.

Звертаємо увагу на те, що з часу формування нового складу Уряду, після чого Олександра Квіташвілі було звільнено посади міністра охорони здоров’я, з профільного міністерства було звільнено Олександру Павленко та Ігоря Перегінця. У зв’язку із чим вже неодноразового затверджувався розподіл обов’язків між в.о міністра охорони здоров’я та його заступниками.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті