Рецепти на ліки, що відпускаються на пільгових умовах чи безоплатно, повинні виписуватися за міжнародною непатентованою назвою – АМКУ

ецепти, що відпускаються на пільгових умовах чи безоплатно, повинні виписуватися за міжнародною непатентованою назвою - АМКУ19 липня Антимонопольний комітет України прийняв рішення надати МОЗ України обов’язкові для розгляду Рекомендації щодо внесення змін до Правил виписування рецептів  та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, затверджених наказом МОЗ України від 19 липня 2005 р. № 360. Про це повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Державний уповноважений Комітету Світлана Панаіотіді.

Згідно з Правилами лікарі мають право виписувати рецепти на ліки, що відпускаються на пільгових умовах чи безоплатно, із зазначенням торговельної, а не міжнародної непатентованої назви.

Зміни, які С. Панаіотіді разом з департаментом фармацевтики запропонувала внести, передбачають виписування таких препаратів за міжнародною непатентованою назвою. «Тобто, унеможливити ситуацію надання переваг одним виробникам перед іншими і надати можливість пацієнтам отримувати взаємозамінні лікарські засобі», – прокоментувала вона.

Про результати МОЗ України має повідомити протягом місяця.

«Ми неодноразово спілкувалися з МОЗ щодо того, що це потрібно змінити. І надали час для змін у добровільному порядку. На сьогодні іншого способу, аніж надання рекомендацій, я не бачу», – зазначила С. Панаіотіді.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

провизор 20.07.2016 8:04
Вот пусть и останутся эти советы рекомендациями (или - наоборот). По всей видимости госпожа- рекомендатель не имела никогда дел с предметно-количественным учетом. Как ннадоели уже эти "рекомендации" некомпетентных лиц.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті