Crown Agents звітують про поточний стан поставок

12 Серпня 2016 11:51 Поділитися

105238Crown Agents виконали зобов’язання щодо постачання 38% реагентів для програми закупівель Міністерства охорони здоров’я України до 10 серпня 2016 р.

Хворобі байдуже, де знаходиться її ціль — в Європі чи Азії. Тому процеси закупівель та контролю якості, що застосовують авторитетні міжнародні організації, такі як Crown Agents, ідентичні для будь-якого ринку, будь-якого типу медикаментів (включаючи ліки від раку) і будь-якого клієнта. Останні дані щодо поширення онкологічних хвороб демонструють зіставні цифри у різних країнах — 191,9 хворих на 100 тис. населення в Україні, 171,3 — в Бразилії, 286,8 — у Великобританії.

Основною різницею є бюджет, що виділяється для проведення онкологічних програм у різних країнах та рівень корупції при проведенні закупівель. І в цій сфері є можливості для поліпшення ситуації — мобілізація внутрішніх ресурсів, боротьба з корупцією та забезпечення прозорості.

Crown Agents як провідний фахівець з міжнародних закупівель та ланцюжків поставок пишається застосуванням найкращого світового досвіду щодо забезпечення прозорості у кожному проекті. Це також стосується проекту закупівлі онкологічних препаратів, над яким організація працює з МОЗ України. Для забезпечення українців максимально точною та найсвіжішою інформацією щодо реалізації цього проекту Crown Agents буде випускати щотижневі ­заяви для преси.

Crown Agents, як і раніше, повністю віддані застосуванню найкращого світового досвіду у сфері закупівель та старанно виконують узгоджені зобов’язання щодо закупівель і поставок та намагаються забезпечити найбільш можливу економію попередньо погоджених бюджетів.

Як звітує Crown Agents, завдяки ефективній процедурі та чітким тендерним процесам більше 90% позицій закуплено дешевше, ніж у 2014 р., у деяких випадках економія становила більше 80%. Це призвело до за­ощадження більше ніж 45% або майже 500 млн грн. бюджетних коштів порівняно з 2014 р. за програмами закупівель для дорослої та дитячої онкології.

Станом на 10 серпня 2016 р. Crown Agents поставили більше 75% лікарських засобів в рамках централізованої програми закупівель для дорослої онкології, 38% лікарських засобів для дитячої онкологічної програми. Також поставлено 38% від необхідних реагентів, які знаходяться в Україні, але очікують затвердження необхідної документації від МОЗ для доставки в лікарні.

До кінця серпня очікується виконання постачань на загальну суму 3,6 млн дол. США в рамках дитячої та дорослої онкологічних програм, що становитиме 80% медичних препаратів за програмою дорослої онкології, 58% за програмою дитячої онкології.

Найновіші зведені дані щодо перебігу проекту:

  • поставлено достроково — 10% лікарських засобів від законтрактованого обсягу;
  • очікується підтвердження контрактів з боку МОЗ — 18 номенклатурних позицій за програмами дорослої та дитячої онкології;
  • постачання виконані за графіком — більше 67% препаратів за програмою дорослої онкології, 15% лікарських засобів за програмою дитячої онкології та реагентів.
За матеріалами, наданими Crown Agents
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті