Асоціація «Виробники ліків України» підтримує громадські ініціативи щодо встановлення належного контролю за відпуском рецептурних лікарських засобів

Асоціація «Виробники ліків України» підтримує громадські ініціативи щодо встановлення на-лежного контролю за відпуском рецептурних лікарських засобівВ Асоціації «Виробники ліків України» (АВЛУ) повідомили про підтримку ініціативи «Аптечної професійної асоціації України» (АПАУ), спрямованої на встановлення належного контролю за відпуском рецептурних лікарських засобів, зокрема кодеїновмісних препаратів.

«Факт того, що відсутність рецепту не є перепоною для купівлі ліків в аптеках, викликає занепокоєння. Невідповідальне самолікування, чи навіть використання лікарських засобів не за медичним призначенням, за ліпшого випадку не сприяє досягненню необхідного терапевтичного ефекту, а за гіршого – може нанести значну шкоду здоров’ю пацієнта», – зазначає президент АВЛУ Петро Багрій.

«Тож Асоціація «Виробники ліків України», яка об’єднує провідні фармацевтичні підприємства, підтримує соціальну акцію «Аптечної професійної асоціації України», та звертається до інших відповідальних аптек та провізорів, з проханням відмовитись від продажу рецептурних лікарських засобів без наявності рецепту лікаря», – додає П. Багрій.

Крім того, АВЛУ закликає відповідні державні органи влади звернути увагу на контроль відпуску лікарських засобів, які мають реалізовуватись в аптечних мережах виключно за рецептом лікаря, при цьому зважена регуляція та контроль не повинні негативно вплинути на доступність ліків для пацієнтів.

Раніше повідомлялося, що у рамках соціальної акції тисячі аптечних закладів розмістили наклейки з текстом «У цій аптеці не продають кодеїновмісні препарати без рецепта!». Ініціатором її проведення виступили учасники Громадської спілки «Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)» — аптеки та аптечні мережі, що охоплюють майже всі регіони країни.

За матеріалами прес-релізу АВЛУ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті