Обрано генерального директора ДЕЦ

Обрано генерального директора ДЕЦ21 вересня в МОЗ України відбулося засідання Комісії для проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання держаного сектору економіки (далі — Комісія) з приводу проведення конкурсного відбору на посаду генерального директора Державного підприємства «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (далі — ДЕЦ).

У роботі Комісії взяли участь в.о. міністра Уляна Супрун, а також заступники міністра Роман Ілик та Оксана Сивак.

Своє бажання взяти участь у конкурсному відборі виявили 5 претендентів, а саме: Тетяна Думенко, Юрій Козодой, Іван Бавикін, Владислав Онищенко та Руслан Ліс.

За рішенням Комісії до участі у конкурсному відборі не допущено Р. Ліса у зв’язку з невідповідністю встановленим вимогам до загального стажу роботи за фахом, який має становити 10 років.

Також до участі у конкурсі не допущено Ю. Козодоя через подання ним неповного пакету необхідних документів. Зокрема, кандидат не надав згоду на обробку персональних даних.

Отже, до участі у конкурсі допущено 3 претендента.

Учасники конкурсу презентували конкурсні пропозиції, що розроблялися на підставі фактичних показників фінансово-господарської діяльності, містили проект стратегічного плану розвитку підприємства на середньострокову перспективу, у якому передбачаються:

  • детальний першочерговий план реформування підприємства протягом 1 року;
  • заходи з виконання завдань та результати аналізу можливих ризиків, а також з поліпшення техніко-економічних та фінансових показників підприємства, підвищення його конкурентоспроможності;
  • обсяг надходження коштів до бюджетів;
  • пропозиції щодо залучення інвестицій для розвитку підприємства;
  • пропозиції щодо очікуваної динаміки поліпшення основних показників фінансово-господарської діяльності.

За результатом заслуховування конкурсних пропозицій переможцем конкурсного відбору на посаду генерального директора ДЕЦ визнано Т. Думенко.

Відповідно до чинного законодавства (ст. 36 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та постанови КМУ від 09.10.2013 р. № 818) МОЗ має погодити кандидатуру Т. Думенко з місцевою владою. Лист з відповідним клопотанням буде направлено голові Київської міської державної адміністрації Віталію Кличку.

Представляючи план розвитку ДЕЦ, Т. Думенко зазначила, що завдяки його виконанню планується досягнути таких цілей:

  • підвищення фізичної та економічної доступності лікарських засобів для населення;
  • забезпечення належної якості, ефективності, допустимої безпеки лікарських засобів;
  • створення умов для раціональної фармакотерапії;
  • зростання фінансової стабільності ДЕЦ;
  • підвищення ефективності системи управління якості в ДЕЦ.

Для підвищення фізичної та економічної доступності лікарських засобів Т. Думенко запропонувала у короткостроковій перспективі (до 1 року) впровадити нові спрощені системи реєстрацій. Також необхідно здійснити методологічний супровід розробки моделей реімбурсації основних лікарських засобів та створення системи регулювання цін, у тому числі перспективи впровадження сучасної моделі ціноутворення.

Для забезпечення належної якості, ефективності, допустимої безпеки лікарських засобів було запропоновано імплементувати норми належних практик щодо регулювання обігу лікарських засобів. Доповідач зауважила, що в цілому в Україні розроблено настанови з належних практик, але частина з них потребує деталізації та перегляду.

Також стосовно підвищення фінансової стабільності ДЕЦ Т. Думенко запропонувала здійснити диверсифікацію доходів за рахунок надання нових видів послуг. Диверсифікація потрібна у зв’язку з тим, що основні доходи підприємства — кошти, отримані за перереєстрацію лікарських засобів, однак наразі відбувається перехід на безстрокову перереєстрацію, тому знижується рентабельність підприємства. Було запропоновано додати до платних послуг проведення освітніх програм для заявників.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті