Грип та ГРВІ: епідемічна ситуація в Україні станом на 19 жовтня 2016 р.

19 Жовтня 2016 1:37 Поділитися

106212Як повідомляє прес-служба МОЗ України, Центром грипу та ГРВІ Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України» опубліковано інформаційний бюлетень, де вказано, що активність грипу в 41 країні Європейського регіону ВООЗ залишається на низькому рівні, і це типово для даного періоду року. Дані з 16 країн та регіонів, що беруть участь у Проекті загальноєвропейського моніторингу надлишкової смертності для вжиття заходів у сфері громадського здоров’я, вказують на те, що протягом останніх 5 тиж показник смертності від усіх причин не виходив за межі норми.

Також, за інформацією Центру грипу та ГРВІ, за звітний 41-й тиждень (10–16 жовтня 2016 р.) на грип та ГРВІ захворіло 156 559 осіб, із них 70,7% становлять діти віком до 17 років. Показник захворювано­сті на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України становить 367,6 на 100 тис. населення.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Київській — 746,6, найнижчий — у Тернопільській обл. — 190,5 осіб на 100 тис. населення.

На 41-му тижні 2016 р. в усіх регіонах України показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги і знаходяться в межах від –7,6% в Житомирській до –65,3% в Івано-Франківській обл. За звітний період летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано.

Під час розподілу за віковою структурою дітей, які захворіли на грип та ГРВІ, превалює захворюваність серед вікових груп 5–14 та 0–4 роки. Серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, питома вага госпіталізованих становить 3%, із них 3665 — діти віком до 17 років. Серед госпіталізованих хворих найбільшу кількість становлять діти віком до 4 років.

Слід зазначити, що фахівцями вірусологічних лабораторій МОЗ України досліджено 10 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ, віруси грипу не визначено.

У структурі виявлених респіраторних вірусів методом імунофлюоресцентної мікроскопії в більшості випадків домінують віруси парагрипу.

Нагадаємо, що, за інформацією МОЗ України, вакцини від грипу мають з’явити­ся на фармацевтичному ринку до кінця жовтня.

За матеріалами www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті