В Україні можуть з’явитися касові апарати нового типу, які підключатимуться до гаджетів

19 Жовтня 2016 5:24 Поділитися

106214Законопроект № 4117, за який 4 жовтня 2016 р. проголосували 267 народних депутатів, передбачає запровадження нового типу реєстратора розрахункових операцій (РРО) – так званої розподіленої комп’ютерно-касової системи (РККС). Принципова відмінність від уже наявних типів РРО полягає в тому, що до РККС підключатимуться гаджети на вибір підприємця: ноутбуки, планшети, комп’ютери і навіть смартфони. У результаті витрати на закупівлю та утримання касових апаратів, які болісно сприймаються бізнесом, буде істотно знижено за рахунок вже наявної техніки.

Інноваційну законодавчу ініціативу обговорювали під час робочої зустрічі, яка пройшла в офісі Реанімаційного пакету реформ за участю народних депутатів України, представників бізнесу та розробників, власне, самої програми. У заході взяв участь директор Аптечної професійної асоціації України (АПАУ), доктор фармацевтичних наук, заслужений працівник охорони здоров’я Володимир Руденко.

Під час зустрічі, зокрема, йшлося про те, що з метою спрощення адміністрування і зниження витрат в сегменті касових операцій для малого та середнього бізнесу Верхов­на Рада України в першому читанні затвердила закон про розробку системи касових апаратів нового покоління.

Законопроект передбачає створення інноваційного (цифрового) РРО, до якого буде підключено техніку, що входить в мережу РККС. Кожну транзакцію через РККС буде захищено цифровим підписом, що зберігається в системі, що також суттєво спростить захист прав споживачів. Перехід на нову си­стему для власників діючих РРО буде проходити добровільно. У даний час законопроект допрацьовується з урахуванням рекомендацій експертів. Учасники зустрічі позитивно оцінили законопроект № 4117.

За матеріалами apau.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті