Парламент проголосував за підвищення мінімальної заробітної плати на рівні 3200 грн.

Парламент проголосував за підвищення мінімальної заробітної плати на рівні 3200 грн.6 грудня 2016 р. Верховна Рада України ухвалила закон, яким підвищується мінімальна заробітна плата та страхові виплати. За відповідне рішення проголосували 227 народних депутатів.

Таким чином, з 1 січня 2017 р. мінімальна заробітна плата встановлюється на рівні 3200 грн.

Голова Уряду подякував народним депутатам за ухвалення за основу та в цілому відповідного проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстраційний № 5130).

«Від села до великого міста ніхто в нашій країні не буде отримувати менше ніж 3200 грн., — підкреслив Володимир Гройсман. — Усіх, хто переживає, що цього не відбудеться, хочу запевнити, що це відбудеться».

Прем’єр-міністр зауважив, що Уряд шукав рішення, які б дозволили запровадити в країні мінімальну заробітну плату на рівні реального прожиткового кошика, який він закладає як фактичний на 2017 р. Відповідний законопроект № 5130 КМУ обговорював з профспілками, фракціями та Комітетом з питань соціальної політики, зайнято­сті та пенсійного забезпечення.

За словами В. Гройсмана, підвищення мінімальної заробітної плати удвічі позитивно вплине на стан економіки.

«Цей законопроект і підвищення мінімальної заробітної плати призведе до покращення ситуації в економіці країни, збільшення споживання в реальному секторі економіки і створення додаткових робочих місць», — підкреслив В. Гройсман.

Раніше Президент України Петро Порошенко наголошував, що це рішення є боротьбою з бідністю і захистом людини, яка працює. «Відрив мінімальної заробітної плати від розрахунку прожиткового мінімуму дає випереджальне зростання мінімальної заробітної плати в найближчі роки», — наголосив Голова Держави.

«З першого січня 2017 р. в Україні не буде жодної працюючої людини, яка отримує менше 3200 грн. Причому я звернувся до Уряду та Парламенту з проханням вжити вичерпних заходів, щоб це рішення не підвищило жодного податку, насамперед це стосується малого та середнього бізнесу», — додав П. Порошенко.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами www.kmu.gov.ua, www.president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті