Адміністратором реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, визначено ДЕЦ

Адміністратором реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, визначено ДЕЦНаказом МОЗ України від 16 листопада 2016 р. № 1237 вносяться зміни до Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії (далі – Реєстр), якими ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (далі – ДЕЦ) визначається адміністратором Реєстру.

До цього адміністратором Реєстру визначався «Центр електронної охорони здоров’я Міністерства охорони здоров’я України».

ДЕЦ забезпечуватиме (організовуватиме) технічну підтримку програмного забезпечення Реєстру, обробку та аналіз, а також збереження та захист даних, що містяться у Реєстрі.

Як ми вже повідомляли, тестова версія реєстру розпочала роботу ще в 2015 р. у багатьох регіонах України. Проте зараз цей реєстр не функціонує.

Наше видання зверталося до Олександри Павленко, яка обіймала в 2015 р. посаду першого заступника міністра охорони здоров’я, та Андрія Ізмайлова, технічного директора компанії «Український інформаційно-обчислювальний центр», яка розробляла програмне забезпечення для реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, з проханням прокоментувати ситуацію. Також у жовтні цього року ми направляли запит в МОЗ України та просили надати відповіді на питання:

  • за чий рахунок створювався реєстр і велася його технічна підтримка;
  • хто на сьогодні виступає володільцем та адміністратором реєстру?

Наше видання отримало відповідь на запит, у якому профільне міністерство повідомило, що реєстр відключено через брак коштів і Міністерство наразі шукає джерела його фінансування.

Нагадаємо, що  в рамках пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну наказом МОЗ України від 21 листопада 2016 р. № 1264 затверджено реєстр референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну, який включає 65 позицій.

Референтні ціни розраховані відповідно до Порядку розрахунку референтної ціни (ціни відшкодування) на препарати інсуліну, затвердженого наказом МОЗ України від 13.04.2016 р. № 359.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*