Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводу підтверджено довгостроковий кредитний рейтинг на рівні uaАА

30 Березня 2017 2:37 Поділитися

108325Публічному акціонерному товарист­ву «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ), одному з найбільших вітчизняних фармацевтичних виробників, підтверджено довгостроковий кредитний рейтинг на рівні uaАА. Про це оголосило незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг».

Прогноз рейтингу — стабільний, що вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Підприємство, яке отримало рейтинг uaAA, характеризується дуже високою кредито­спроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Зокрема, щоб підтвердити рівень uaAA, таке підприємство має бути одним з найбільш інноваційних виробників фармацевтичних препаратів та здійснювати капіталовкладення у власний розвиток, а також мати низький рівень боргового навантаження та проводити прозору діяльність.

Основним напрямом діяльності підприємства є розробка, виробництво та реалізація готових лікарських засобів. Для оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність БХФЗ за 2016 р., а також внутрішню інформацію, надану підприємством під час рейтингового процесу.

Євген Сова, комерційний директор БХФЗ: «Підтвердження кредитного рейтингу на рівні uaАА свідчить про те, що ми на правильному шляху та займаємо стійкі позиції на ринку. За такою оцінкою стоять значний досвід роботи в галузі та ефективна робота. Попри складну економічну ситуацію в країні ми продовжуємо реалізовувати свої плани та здійснює­мо капіталовкаладення у власний розвиток. Так, до кінця 2018 р. ми запланували 317 млн грн. інвестицій в модернізацію виробництва».

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • стійкі ринкові позиції підприємства: БХФЗ є одним з найбільш інноваційних виробників фармацевтичних препаратів в Україні та має широкий асортимент продукції;
  • прибуткова операційна діяльність протягом останніх років, значний обсяг капіталовкладень у власний розвиток;
  • низький рівень боргового навантаження підприємства;
  • значний досвід роботи керівного складу БХФЗ;
  • інформаційна відкритість та прозорість діяльності підприємства.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • високий рівень конкуренції на ринку, мінливість законодавчої бази (у тому числі податкової), що вносить істотну нестабільність у роботу галузі;
  • нестабільна соціально-економічна ситуа­ція в країні, яка істотно обмежує купівельну спроможність населення України;
  • чутливість діяльності БХФЗ до коливань валютних курсів, а також цін на імпортну сировину та обладнання.

Повна історія рейтингу БХФЗ та рейтингові звіти представлені на сайті агентства «Кредит-Рейтинг».

Про ПАТ «НВЦ «Борщагівський ХФЗ»

Перше в Україні фармацевтичне підприємство, що повністю впровадило європейські та міжнародні стандарти у сфері якості (GMP, ISO 9001), дистрибуції (GDP), екологічного менеджменту (ISO 14001), енергоменеджменту (ISO 50001), охорони здоров’я та безпеки праці персоналу (OHSAS 18001), а також соціальної відповідальності (SA 8000).

Входить до топ-20 найбільших фармвиробників України. Облікова кількість штатних працівників підприємства на кінець 2016 р. становила 862 особи. Річна виробнича потужність усіх 5 основних цехів, кожен з яких повністю відповідає стандартам GMP, становить 1,8 млрд таблеток і капсул; 73,08 млн флаконів стерильних антибіотиків, сиропів, суспензій, порошків для зовнішнього застосування, водно-спиртових розчинів та ліофілізатів для розчинів для ін’єкцій; 7,4 млн ампул розчинів для ін’єкцій та концентратів для приготування розчинів для інфузій; 5 млн туб мазей, гелів, кремів, лініментів; 1,2 млн упаковок гранул та 11 386 кг субстанцій, екстрактів, діючих речовин у складі лікарських засобів.

Виробничі лінії укомплектовані інноваційним високотехнологічним обладнанням провідних європейських компаній. З 2015 р. підприємство поставило завдання значно знизити обсяги споживання природного газу для основ­ного виробництва і перейти на використання альтернативних джерел енергії.

Прес-реліз надано прес-службою БХФЗ
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті