Оприлюднено зміни до Національного переліку основних лікарських засобів (оновлено)

25 Липня 2017 9:53 Поділитися

На урядовому порталі оприлюднено текст постанови КМУ від 4 липня 2017 р. № 547, якою вносяться зміни до урядової постанови від 25 березня 2009 р. № 333 «Деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення».

Змінами встановлено, що до 1 вересня 2017 р. заклади й установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються за бюджетні кошти та надають екстрену та первинну допомогу, можуть оголосити тендери на закупівлю будь-яких лікарських засобів, зареєстрованих в Україні та завершити закупівлю відповідно до порядку та вимог, що діяли до цієї дати.

Після 1 вересня 2017 р. оголошення тендерів та закупівля ліків будуть обмежені Національним переліком основних лікарських засобів (далі — Національний перелік).

З 1 січня 2018 р. у випадку, коли буде забезпечено 100% потреби в лікарських засобах з Національного переліку, можна буде проводити закупівлі інших зареєстрованих в Україні препаратів. При цьому пріоритетом будуть препарати, включені до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

До Національного переліку вносяться також технічні зміни в частині назв та дозувань препаратів.

Постанова КМУ № 547 набула чинності 26 липня 2017 р. у зв’язку з опублікуванням в «Урядовому кур’єрі» № 137.

Нагадаємо, що 19 липня МОЗ України надало відповіді на найбільш поширені запитання щодо оновленого Національного переліку.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті