Тетяна Бахтеєва про ПДВ на ліки

«Запроваджувати ПДВ на лікарські засоби можна тільки після розробки механізму компенсації їх вартості для населення», — вважає Тетяна Бахтеєва, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я. Про це вона повідомила під час прес-конференції, присвяченої реформуванню фармацевтичного сектору. За її словами, впровадження ПДВ на ліки однозначно призведе до їх здорожчання. Тому спочатку слід розробити дієвий механізм компенсації вартості препаратів для населення.

Т. Бахтеєва зазначила, що для забезпечення доступності лікарських засобів для населення необхідні додаткові джерела фінансування галузі охорони здоров’я. МОЗ спільно з Комітетом Верховної Ради з питань охорони здоров’я вивчають досвід інших країн стосовно цього питання.

Володимир Дудка, президент асоціації фармацевтичних дистриб’юторів «ФАРМ­УКРАЇНА», повідомив, що запровадження ПДВ на ліки — вимога Світового банку. Він зауважив, що в багатьох країнах існує практика сплати ПДВ на лікарські засоби, але Україна суттєво відрізняється від економічно розвинених країн у питанні відшкодування цього податку з боку держави. В. Дудка зауважив, що в Україні лікування більш ніж у 70% випадків оплачується самим пацієнтом, його родичами та близькими, у той час як за кордоном існує страхова медицина, котра передбачає механізм компенсації вартості лікування

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Сергей 04.06.2010 3:49
Хотел бы посоветовать Т.Бахтеевой изучить опыт большого количества стран, где НДС нет ВООБЩЕ, и не возникает проблем по его компенсации населению.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті