Наказ МОЗ України від 07.09.2017 р. № 1060

12 Вересня 2017 12:08 Поділитися

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 07.09.2017 р. № 1060

Про тестування компонентів електронної системи обміну медичною інформацією, необхідних для запуску нової моделі фінансування на первинному рівні надання медичної допомоги

Відповідно до підпункту 8 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267, Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 1013-р, Меморандуму про спільну діяльність щодо створення в Україні прозорої та ефективної електронної системи охорони здоров’я від 16 березня 2017 року, укладеного між Міністерством охорони здоров’я, благодійною організацією «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», громадською організацією «Трансперенсі Інтернешнл Україна» та Державним агентством з питань електронного урядування України, з метою впровадження електронної системи обміну медичною інформацією

НАКАЗУЮ:

1. Погодитись з пропозицією громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна» щодо запровадження у тестовому режимі та адміністрування відповідно до чинного законодавства компонентів електронної системи обміну медичною інформацією, що необхідні для запуску нової моделі фінансування системи охорони здоров’я на первинному рівні надання медичної допомоги.

2. Управлінню координації центрів реформ (Карпінська Л.Г.) повідомити структурні підрозділи МОЗ України, МОЗ Автономної Республіки Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій про запровадження у тестовому режимі функціонування компонентів електронної системи обміну медичною інформацією відповідно до пункту 1 цього наказу.

3. Взяти до відома, що у запровадженні у тестовому режимі функціонування компонентів електронної системи обміну медичною інформацією беруть участь Міністерство охорони здоров’я України, добровільно і на безоплатній основі – оператори електронних медичних інформаційних систем (за згодою), суб’єкти господарювання, що мають право надавати первинну медичну допомогу (за згодою), лікарі, що надають первинну медичну допомогу (за згодою), та пацієнти (за згодою).

4. Визначити термін дії тестового режиму функціонування компонентів електронної системи обміну медичною інформацією в один рік.

5. Протягом одного місяця після закінчення тестового режиму адміністратору запровадження у тестовому режимі компонентів електронної системи обміну медичною інформацією надати звіт керівництву Міністерства охорони здоров’я України про результати функціонування та пропозиції щодо подальшого їх впровадження.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ковтонюка П.А.

В.о. Міністра У. Супрун
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*