Teva призначила Кера Шульца новим президентом та головним виконавчим директором  

12 Вересня 2017 2:48 Поділитися

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (далі — Teva) оголосила про рішення ради директорів щодо призначення Кера Шульца президентом та головним виконавчим директором компанії. Пан Шульц змінить на цій посаді доктора Іцхака Петербурга, який продовжить виконувати обов’язки головного виконавчого директора до того, як пан Шульц приєднається до компанії. Сьогоднішнє оголошення є результатом глобального процесу пошуку кращого керівника для компанії, який рада директорів здійснювала за підтримки консультантів з Heidrick & Struggles. Пан Шульц невдовзі переїде до Ізраїлю і працюватиме в головному офісі Teva у Петах-Тіква.

Пан Шульц є досвідченим професіоналом у сфері охорони здоров’я. Він пройшов винятковий, майже 30-річний кар’єрний шлях у міжнародних фармацевтичних компаніях. На своєму професійному шляху К. Шульц отримав унікальний досвід розвитку портфоліо оригінальних та генеричних лікарських засобів та управління складними бізнес-процесами у світовому масштабі. Він переходить у Teva з посади президента та головного виконавчого директора H. Lundbeck A/S, де він успішно втілив вагомі ініціативи з реструктуризації і розпочав реалізацію нової поворотної стратегії, спрямованої на розвиток сталої глобальної моделі витрат та операційної моделі. Під його керівництвом компанія отримала перспективи досягнути рекордно високих показників доходу та прибутковості. До того, як приєднатися до H. Lundbeck A/S у якості головного виконавчого директора, пан Шульц обіймав посаду головного операційного директора компанії Novo Nordisk і здійснивив значний вплив на її розвиток як одного з найуспішніших виробників лікарських засобів у світі, а також запровадив у компанії метрики для оцінювання ефективності бізнес-процесів.

«Широкий міжнародний досвід роботи у фармацевтичній галузі, успішний досвід втілення нових стратегій, зростання і розширення присутності з низькими супутніми витратами, виконання зобов’язань перед акціонерами, а також відданість культурі відповідності правовим і етичним нормам роблять Кера саме тим лідером, який зможе вивести Teva на наступний рівень, — сказав доктор Сол Дж. Барер, голова ради директорів Teva. — Кер має глибоке розуміння глобальної фармацевтичної галузі, а також ринків генеричних та оригінальних лікарських засобів. Його перевірені навички та вміння у стратегічному, фінансовому та операційному управлінні, а також рішучість щодо подальшого розвитку забезпечать зростання акціонерної вартості і стануть запорукою успішності Teva в довгостроковій перспективі. Він має сильне відчуття корпоративного громадянства та послідовну відданість високим стандартам діяльності. Це те, що робить його професіоналом та об’єднує з нашою компанією в культурному сенсі. Ми раді вітати Кера, лідера світового класу, у Teva, і готові працювати з ним над створенням Teva майбутнього — для акціонерів, співробітників і пацієнтів в усьому світі».

Пан Шульц зазначив: «Для мене честь — приєднатись до Teva, знаної компанії, якою я давно захоплююся. Teva відрізняється від інших компаній унікальною рішучістю в розширенні географії присутності, забезпеченні нових якісних лікарських засобів для пацієнтів та розвитку інноваційної культури для співробітників. Я пишаюся тим, що приєднався до компанії, яка щодня допомагає мільйонам пацієнтів в усьому світі своїми генеричними та оригінальними лікарськими препаратами, та рішеннями у сфері охорони здоров’я. Я готовий розпочати роботу разом з командою Teva на шляху до довгострокового успіху компанії та її акціонерів».

Доктор Барер також зазначив: «Від імені Ради директорів я хочу подякувати Іцхаку за те, що він взяв на себе виконання обов’язків головного виконавчого директора у складний для компанії час. Завдяки його лідерству і знанням Teva сьогодні сконцентрована на виконанні ключових стратегічних пріоритетів».

«Ми виконуємо всі зобов’язання, які взяли на себе за останні кілька місяців. Ми оптимізуємо наші робочі процеси і спрямовуємо наші ресурси на ті генеричні та оригінальні препарати, які мають найвищий дохід на інвестиції. Крім того, ми наблизилися до нашої мети забезпечити мінімум 2 млрд дол. США надходжень за рахунок продажу неключових підрозділів, і це також зміцнить фінансові показники Teva. Керувати Teva — це привілей, і я з радістю продовжу робити це зараз, а також зроблю все необхідне, щоб передати справи Керу, як тільки він приєднається до нас», — зазначив доктор І. Петербург.

Кер Шульц

Пан Шульц, 56 років, є досвідченим професіоналом у сфері охорони здоров’я, який має визначний досвід управління фінансами та проведення реструктуризацій у міжнародних компаніях. Починаючи з 2015 р., він обіймав посаду президента та головного виконавчого директора H. Lundbeck A/S, до якої він приєднався у той час, коли компанія втрачала ключові патенти. Пан Шульц провів ретельний аналіз бізнесу і втілив нову стратегію його розвитку, яка передбачала скорочення операційних витрат і концентрацію на запусках нових продуктів.

До того, як приєднатись до H. Lundbeck A/S, пан Шульц майже 30 років працював у Novo Nordisk, де обіймав керівні посади, зокрема, посаду головного операційного директора, віце-президента з постачання та директора з планування та послуг для клієнтів у підрозділі лікування діабету. У Novo Nordisk пан Шульц відіграв ключову роль у модернізації масштабного виробництва біопрепаратів, а також у розширенні присутності компанії на ринках Китаю та США.

Крім цього, під час роботи в Novo Nordisk пан Шульц працював у компаніях McKinsey та Anderson Consulting. У цих компаніях він розробив унікальне глобальне бачення сфери охорони здоров’я і фармацевтичної галузі у світі, розширив експертизу у фінансах, продемонстрував відданість високим правовим та етичним стандартам, а також керував командами і діяльністю компаній у Європі, Північній Америці та на Близькому Сході.

Пан Шульц є головою ради директорів Royal Unibrew A/S, членом Ради директорів LEGO A/S та членом ради директорів Bitten og Mads Clausens Fond, холдингової організації Danfoss A/S. Має ступінь магістра економіки Університету Копенгагена.

За матеріалами прес-релізу компанії Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті