Державний реєстр лікарських засобів буде інтегровано з ProZorro

Інтеграція Державного реєстру лікарських засобів України (далі — Реєстр) з системою ProZorro дасть можливість останній в автоматичному режимі отримувати та відображати для учасників торгів актуальну інформацію з Реєстру.

Автоматизація процесу виключить необхідність вносити до системи ProZorro дані про лікарські засоби та зміни в їхніх реєстраційних матеріалах в ручному режимі, а також підвищить прозорість використання даних Реєстру й, відповідно, знівелює корупційні ризики в контексті забезпечення українців якісними та доступними ліками.

Перші кроки на шляху інтеграції Реєстру з системою ProZorro обговорили експерти ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (далі — ДЕЦ) з представниками Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (далі — Мінекономрозвитку) та ДП «ПроЗорро» на робочій зустрічі 11 серпня 2017 р.

Саме на спеціалістів ДЕЦ покладено завдання адмініструвати Реєстр. Відтак на зустрічі директор ДЕЦ Тетяна Думенко звернула увагу на дані про лікарські засоби, які містить Реєстр, та виокремила ті, які можуть бути корисними для використання в системі ProZorro.

На зустрічі також визначили необхідні організаційні та технічні заходи для забезпечення обміну інформацією між Реєстром та системою ProZorro. ІТ-спеціалісти отримали доручення визначити оптимальні для всіх учасників технічні формати обміну інформацією між обома системами.

За підсумками зустрічі було вирішено якнайшвидше звернутися до керівництва МОЗ України та Мінекономрозвитку для погодження розробки регламенту взаємодії між ними.

ДЕЦ інформуватиме про подальші кроки на шляху інтеграції Реєстру з системою ProZorro та про інші заходи з підвищення прозорості використання його даних.

За матеріалами www.dec.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Vitalii Usenko 15.09.2017 8:31
Ще було би непогано інтегрувати електрону версію Компендіума з даними по еквівалентності та взаємозамінності лікарських засобів (коли ця інформація буде внесена) з системою ProZorro. Нажаль в Державному реєстрі лікарських засобів цієї інформації нема.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті