Pangea X: вилучено близько 25 млн контрафактних ліків на суму близько 51 млн дол. США

27 Вересня 2017 5:03 Поділитися

Операція Pangea — це міжнародний тиждень дій з боротьби з онлайн-продажем контрафактних та лікарських засобів та медичних виробів, що перебувають у незаконному обігу, а також виявлення небезпек їх придбання через мережу Інтернет. Координація Інтерполом (INTERPOL) щорічної операції об’єднує митників, регуляторів охорони здоров’я, національну поліцію та приватний сектор із різних країн світу, проводять її з 2008 р.

У результаті операції Pangea X, що пройшла 12–19 вересня 2017 р., здійснено до 400 арештів в усьому світі, вилучено потенційно небезпечних ліків на суму понад 51 млн дол. США. Глобально було розпочато 1058 розслідувань, закрито 3584 веб-сайти та призупинено понад 3 тис. випадків онлайн-реклами лікарських засобів, що перебувають у незаконному обігу.

У цілому за участю 197 поліцейських, митних регулюючих органів та регуляторів охорони здоров’я з 123 країн світу у ході операції Pangea X було вилучено рекордну кількість лікарських засобів — 25 млн контрафактних ліків і препаратів, що знаходяться у незаконному обігу. Серед вилучених лікарських засобів були харчові добавки, знеболювальні та протиепілептичні засоби, препарати для лікування еректильної дисфункції, антипсихотики та продукти харчування.

Окрім лікарських засобів, операція Pangea X також була зосереджена на продажі незаконних медичних виробів, таких як стоматологічні пристрої та імплантанти, презервативи, шприци, медичні тест-смужки та хірургічне обладнання. Медичних виробів, що знаходилися у незаконному обігу, було вилучено на суму близько 500 тис. дол.

Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами (Food and Drug Administration — FDA), США, повідомило, що в рамках операції Pangea X у Сполучених Штатах зупинили роботу більше ніж 500 веб-сайтів, що незаконно реалізовували потенційно небезпечні та контрафактні лікарські засоби, що відпускаються за рецептом, зокрема  опіоїди, антибіотики та продукти, що містять епінефрин.

За матеріалами www.interpol.int, www.europol.europa.eu, www.fda.gov

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті