Громадська організація має намір тиснути на Держлікслужбу

10 Жовтня 2017 2:37 Поділитися

10 жовтня Тимофій Бадіков, керівник громадської організації «Батьки за вакцинацію», заявив, що на наступному тижні він має намір організувати мітинг під стінами Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі ─ Держлікслужба), тому що, на його думку, саме Держлікслужба блокує вихід на ринок вакцин проти грипу.

За словами ініціатора прес-конференції, громадська організація «Батьки за вакцинацію» направила листи до Держлікслужби та отримала відповіді, де пояснюється, що саме наразі відбувається з вакцинами проти грипу. Але відповіді Держлікслужби Т. Бадіков вважає профанацією. «Я можу припустити, що це робиться не просто так. Або Держлікслужба зацікавлена в тому, щоб українці хворіли на грип, а хтось на цьому заробляв великі гроші, або підіграє одному з виробників», — зазначив він, додавши що не має чітких доказів.

Зі свого боку, звертаємо увагу на наступні факти.

9 жовтня, тобто напередодні прес-конференції, Держлікслужба оприлюднила на своєму сайті інформацію стосовно вакцин для профілактики грипу, які надійшли на державний контроль згідно з Порядком здійснення контролю за відповідністю імунобіологічних препаратів, що застосовуються в медичній практиці, вимогам державних і міжнародних стандартів, затвердженим наказом МОЗ України від 01.10.2014 р. № 698, станом на 7 жовтня 2017 р.

Лише одна з трьох вакцин пройшла державний контроль якості.

Стосовно двох інших Держлікслужба встановила факт порушення умов зберігання під час транспортування. Зауважимо, що мова йде про імунобіологічні препарати, й дотримання умов зберігання та транспортування, зокрема холодового ланцюга, — критичний фактор у питанні якості, безпеки та ефективності препарату.

Відтак Держлікслужа виконала свою функцію — здійснила контроль якості лікарських засобів. Натомість громадська організація, яка нібито захищає права дітей та їхніх батьків на імунізацію, закликає вийти на мітинг з вимогами до Держлікслужби, хоча їх варто адресувати постачальникам вакцин, які повинні були забезпечити дотримання умов зберігання та транспортування.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті