«Санофі» запрошує молодих вчених до участі в конкурсі наукових досліджень у сфері медицини

22 Листопада 2017 10:05 Поділитися

Компанія «Санофі в Україні» оголосила про початок конкурсу «Нагорода Санофі молодим науковцям за дослідження в медицині», який проводиться у партнерстві з Національною академією медичних наук України. Презентація проекту відбулася у Національному музеї імені Тараса Шевченка у форматі публічного обговорення стану української медичної науки та необхідних умов для розвитку конкурентоспроможних медичних досліджень.

Мета конкурсу «Нагорода Санофі молодим науковцям за дослідження в медицині» — надихнути українських вчених на нові наукові досягнення та підтримати їх напрацювання. Переможці конкурсу — автори трьох найкращих робіт — будуть нагороджені грошовими призами та отримають 150; 100 та 50 тис. грн. відповідно.

З нагоди старту конкурсу відбулася дискусія за участю українських дослідників: Віталія Цимбалюка, президента НАМН України, академіка НАМН України; Олександра Пархоменка, члена-кореспондента НАМН України, доктора медичних наук, професора, керівника відділу реанімації та інтенсивної терапії ДУ «Національний науковий центр «Інститут кардіології ім. академіка М.Д. Стражеска» НАМН України»; Любові Соколової, доктора медичних наук, керівника відділу клінічної діабетології ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України».

Ізабель Дюмон, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні, відвідала презентацію заходу, чим засвідчила щиру повагу українським вченим та висловила підтримку організатору проекту.

Спеціальною подією в рамках презентації конкурсу стало відкриття виставки «Майбутнє мотивує», що продемонструвала важливі медичні винаходи за період незалежності України.

Віталій Цимбалюк, президент НАМН України, академік НАМН України: «Сьогодні українській науці, як ніколи, потрібна ґрунтовна та довгострокова підтримка держави, а також інвестиції з боку бізнесу. Зараз академія творить медичну науку в надзвичайно складних умовах. А для розвитку науки необхідно вкладати кошти в обладнання, реактиви, комунікації з науковцями-партнерами з інших країн. Тоді будуть гарні результати, лікування, прогрес досліджень і збереження якості життя більшої кількості українців. І держава, і бізнес, і третій сектор, який дедалі більше розвивається в нашій країні, повинні об’єднувати зусилля заради поліпшення здоров’я пацієнтів, а особливо осіб з тяжкими хронічними хворобами. І ми дуже раді, що такий проект, як «Нагорода Санофі молодим науковцям за дослідження в медицині», стартує сьогодні в Україні. Раді бути партнером конкурсу та мотивувати нашу молодь працювати над дослідженнями».

Гієм Граньє, директор «Санофі в Україні»: «Ми в «Санофі» віримо, що майбутнє дає нам значну надію на розробку нових, більш ефективних рішень та інновацій у сфері охорони здоров’я, щоб покращити життя мільйонів людей. Реальні потреби пацієнтів і бажання підтримати молодих вчених надихнули «Санофі» розпочати конкурс «Нагорода Санофі молодим науковцям за дослідження в медицині». Ми віримо, що Україна має багато талантів, які займаються медичними дослідженнями та інноваціями в охороні здоров’я та потребують заохочення і підтримки. Цей проект — наша інвестиція в майбутнє української медичної науки, і це майбутнє мотивує».

Ольга Броварець, провідний науковий співробітник відділу молекулярної та квантової біофізики Інституту молекулярної біології і генетики НАН України: «Я вважаю, що зараз якраз той час, коли декілька людей можуть зробити переворот у сучасній медицині. І українці мають опинитися серед цих новаторів. У нас є багато талантів, але бракує належної науково-дослідної інфраструктури. Україна має хороші медичні університети та дослідні центри, тож важливо не розгубити ентузіазм та віру, і ні на мить не здаватися. А кожному молодому науковцю я бажаю тримати себе в інтелектуальному тонусі та шукати гарних наставників і партнерів».

Про конкурс «Нагорода Санофі молодим науковцям за дослідження в медицині»

Конкурс започаткований у 2017 р. з метою заохочення проведення медичних наукових досліджень в Україні. Учасником конкурсу може стати вчений(а) віком до 40 років, який/яка є громадянином/кою України та проживає на території України. Подача статей на конкурс триватиме з 20 листопада 2017 р. до 20 березня 2018 р. включно. Більше інформації про правила та умови конкурсу можна отримати на офіційному сайті компанії: www.sanofi.ua та на Facebook-сторінці: https://www.facebook.com/nagorodasanofi/.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті