Відбулася пілотна інтеграція ProZorro з Державним реєстром лікарських засобів

29 Грудня 2017 12:55 Поділитися

Максим Нефьодов, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, на власній сторінці у Facebook повідомив про запуск пілотної інтеграції ProZorro з Державним реєстром лікарських засобів.

Зокрема, у повідомленні зазначено наступне. «Запустили пілотну інтеграцію ProZorro з Державним реєстром лікарських засобів. Тепер при оголошені закупівлі ліків державні замовники можуть обирати предмет закупівлі зі списку, що випадає, а не вводити дані вручну. У списку — ліки, які зареєстровані в країні з конкретною міжнародною назвою діючої речовини, а не брендом. Про те, скільки це пробивали, в якому стані реєстр і що там знайшлося — промовчу. Це тема окремої розмови.

Чому це важливо? Помилки, неточні та довгі назви і свідоме введення «абракадабри» ускладнювали пошук тендерів, на торгах знижувалася конкуренція та з’являлося більше можливостей протягнути «свого» постачальника. Тепер з’являються можливості легше відслідковувати різницю в цінах на аналогічні препарати в різних лікарнях. У Великобританії, наприклад, ціни на рукавички в різних лікарнях відрізняються в 47 разів. На пластирі — в 13. Ми робимо перший крок, аби позбутися такої ж ситуації в Україні. Потім поділимося досвідом з британцями.

Що далі? Інтеграція сервісу на всіх майданчиках, потім аналогічний сервіс і для постачальників — так само вводити свій препарат з випадаючого списку на кожну конкретну діючу речовину. Аналіз цін в динаміці за препаратами. Уніфікація вимог щодо ліків. До повної перемоги ще далеко, але ми працюємо».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Олександр 29.12.2017 3:13
Непогана за своєю суттю ініціатива. Однак відслідковувати вартість по препаратам буде можливим, за умови, що в один лот не буде напхано декілька десятків найменувань. Наприклад, так практикують ряд онкологічних диспансерів (Київ, Вінниця).

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті