Стан епідситуації щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Україні

03 Січня 2018 12:49 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що впродовж 25–31 грудня 2017 р. активність грипу в регіонах України залишається низькою.

У жодній з областей України епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищений, а за останній тиждень 2017 р. на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіли 147 445 осіб, що на 19,2% менше, ніж за попередній тиждень. Загалом виявлено 3 випадки захворювання на вірус грипу типу B. З початку сезону щеплення проти грипу зробили 173 963 особи.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, яке викликається вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптомами грипу є висока температура тіла, яка тримається мінімум 5 днів, лихоманка, головний біль, біль у м’язах та суглобах, загальна слабкість, втрата апетиту; можливо, нудота, кашель, що може тривати 2 тиж і більше, нежить. Симптоми грипу можуть починатися раптово і тривати від кількох днів до декількох тижнів. При появі перших симптомів необхідно звернутися до лікаря.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті