Заступником міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції призначено Ольгу Стефанишину

Як повідомляє прес-служба МОЗ України, 11 січня 2018 р. Уряд ухвалив розпорядження про призначення на посаду заступника міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ольги Стефанишиної. Текст відповідного урядового розпорядження наразі не оприлюднено.

Новий заступник міністра відповідатиме за напрямки євроінтеграції та закупівель лікарських засобів.

О. Стефанишина більше 10 років займається адвокацією прав пацієнтів. Вона є співзасновницею, а з 2011 року виконавчим директором благодійного фонду «Пацієнти України». Згідно з декларацією розмір заробітної плати, отриманої за цим місцем роботи, у 2017 р. склав 817 018 грн., тобто 68 тис. грн. щомісяця.

О. Стефанишина є співавтором закону про передачу державних закупівель лікарських засобів міжнародним спеціалізованим організаціям.

На посаді заступника міністра О. Стефанишина продовжить роботу із розширення доступу пацієнтів до лікування, а також виконання ключових зобов’язань України в рамках Угоди про Асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, що згідно з Законом України «Про центральні органи виконавчої влади» посади першого заступника міністра та заступників міністра належать до політичних посад, на які не поширюється трудове законодавство та законодавство про державну службу. Уряд призначає на посаду перших заступників і заступників міністрів за поданням Прем’єр-міністра України. При цьому конкурс на зазначені посади Комісією з питань вищого корпусу державної служби Національного агентства України з питань державної служби не проводиться.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті