Офіційна заява Людмили Василівни Безпалько щодо припинення виконання обов’язків гендиректора БХФЗ

«Ліки — це наші діти. І я вірю, що в них буде світле майбутнє!»

Я вирішила скласти свої повноваження генерального директора ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ). Дякую представникам Наглядової ради БХФЗ та учасникам позачергових загальних зборів акціонерів, які підтримали таке складне для мене рішення. Впевнена, моя наступниця зможе й надалі розвивати БХФЗ та тримати високий рівень якості та соціальної відповідальності перед нашими співробітниками, акціонерами, партнерами та українцями в цілому.

53 роки тому (15 жовтня 1964 р.), коли я прийшла на БХФЗ як звичайна дражувальниця, мені складно було повірити, що майже все моє життя буде пов’язано з цим прекрасним місцем. Тоді це був невеличкий завод. І я неймовірно пишаюся, що завдяки спільним зусиллям нам вдалося створити дійсно європейське виробництво в Україні. Ми першими в країні привели виробництво у відповідність з вимогами міжнародних стандартів GMP, за якими працюють зарубіжні фармацевтичні компанії. Фактично тоді ми показати іншим вітчизняним виробникам, що можна виготовляти якісні та доступні ліки у нас, які не будуть поступатися імпортним препаратам.

Нам вдалося побудувати науково-виробничий центр для пошуку та розробки власних лікарських засобів, які встигли врятувати життя тисяч пацієнтів в Україні та за кордоном. Окремою гордістю для мене є той рівень довіри, взаєморозуміння та соціальної відповідальності, якого нам вдалося досягнути. БХФЗ залишається єдиним в Україні та СНД підприємством, сертифікованим відповідно до вимог міжнародного стандарту соціальної відповідальності SA 8000.

Щиро вдячна всім співробітникам за неймовірні роки спільної роботи. Пишаюся тим результатом, якого вдалося досягнути, та переконана, що вже на чолі з новим генеральним директором — Юлією Михайлівною Здаревською — БХФЗ зможе досягнути нових вершин. Адже роботи ще вдосталь. Ми плануємо побудувати нову дільницю виробництва таблеток і капсул, надалі впроваджувати заходи з енергозбереження та дбати про навколишнє середовище, створювати нові робочі місця та розробляти нові якісні українські препарати, які будуть допомагати не тільки в Україні, але й в різних куточках нашої планети.

Я з оптимізмом дивлюся вперед. Ліки — це наші діти. І я вірю, що в них буде світле майбутнє!

13 лютого 2018 р. під час позачергових загальних зборів акціонерів БХФЗ було підтримано рішення обрати новим генеральним директором компанії Юлію Михайлівну Здаревську строком на 3 роки. Раніше Юлія Здаревська займала посаду головного економіста БХФЗ.

Людмила Василівна Безпалько, колишній генеральний директор БХФЗ, очолювала компанію протягом 41 року. Спочатку як керівник виробництва, потім — генеральний директор. Під керівництвом Людмили Безпалько БХФЗ став науково-виробничим центром. Більше 20 років підприємство займається розробкою власних оригінальних препаратів, які вже встигли врятувати життя тисяч пацієнтів в Україні та за кордоном.

Про ПАТ «НВЦ «Борщагівський ХФЗ»

Перше в Україні фармацевтичне підприємство, що повністю впровадило європейські та міжнародні стандарти у сфері якості (GMP, ISO 9001), дистрибуції (GDP), екологічного менеджменту (ISO 14001), енергоменеджменту (ISO 50001), охорони здоров’я та безпеки праці персоналу (OHSAS 18001), а також соціальної відповідальності (SA 8000).

Входить у двадцятку найбільших фармвиробників України. Облікова кількість штатних працівників підприємства на кінець 2016 р. становила 862 особи. Річна виробнича потужність усіх 5 основних цехів, кожен з яких повністю відповідає стандартам GMP, становить 1,8 млрд таблеток і капсул; 73,08 млн флаконів стерильних антибіотиків, сиропів, суспензій, порошків для зовнішнього застосування, водно-спиртових розчинів та ліофілізатів для розчинів для ін’єкцій; 7,4 млн ампул розчинів для ін’єкцій та концентратів для приготування розчинів для інфузій; 5 млн туб мазей, гелів, кремів, лініментів; 1,2 млн упаковок гранул та 11 386 кг субстанцій, екстрактів, діючих речовин у складі лікарських засобів.

Виробничі лінії укомплектовані інноваційним високотехнологічним обладнанням провідних європейських компаній. З 2015 р. підприємство поставило завдання значно скоротити обсяги споживання природного газу для основного виробництва і перейти на використання альтернативних джерел енергії.

За матеріалами прес-релізу, наданого БХФЗ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті