Грип та ГРВІ: епідпоріг перевищено в 5 областях України

За даними рутинного епіднагляду, інтенсивний показник захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) становить 665,2 на 100 тис. населення, що на 16,8% більше епідемічного порогу по Україні. Епідпоріг перевищено у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Рівненській та Хмельницькій областях.

За 6 тиж 2018 р. на грип та ГРВІ захворіло 258 036 осіб, з них 70% — діти. Спостерігається регіональне географічне поширення й середня інтенсивність активності грипу та ГРВІ. За даними дозорного епіднагляду спостерігається збільшення кількості пацієнтів, клінічний стан яких підлягає визначенню випадку гострої респіраторної інфекції та пацієнтів, клінічний стан яких підлягає визначенню випадку тяжкої гострої респіраторної інфекції.

Досліджено 161 зразок матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ з недозорних джерел та в 74 випадках визначено РНК вірусу грипу типу В, 4 випадках — грипу типу А. Досліджено 111 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ з дозорних джерел та в 27 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B, грип типу А не визначено.

На звітному тижні зареєстровано 2 летальні випадки серед дітей до 17 років від грипу та риновірусної інфекції, що підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції.

З початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 181 081 людина, що становить 0,5% від загальної кількості населення країни. При цьому з 12,5 млн осіб груп медичного та епідемічного ризику вакциновано близько 165 тис. осіб.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті