Облаштовувати пандуси можна без дозвільних документів — Лев Парцхаладзе

21 Лютого 2018 3:36 Поділитися

Облаштування засобів безпереш­кодного доступу, зокрема, пандусів та вхідної групи до об’єктів житлово-комунального та громадського призначення осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення не потребує отримання документів, що дають право на виконання робіт та прийняття в експлуатацію. Про це заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе наголосив на Форумі «UNLIMITED: Мистецтво без меж», організованому Британською радою в Україні.

«Минулого року була прийнята відповідна постанова КМУ, і сьогодні для облаштування об’єктів щодо доступності — це вхідна група чи встановлення пандусів та ін., не потрібні дозвільні документи. Більшою мірою це було бюрократичне стримування для тих, хто не хотів цього робити або був байдужим. Сьогодні це не потребує жодного документа, просто повідомлення про початок робіт», — наголосив Л. Парцхаладзе.

Чиновник також повідомив, що Міністерство регіонального розвитку, будівницт­ва та житлово-комунального господарства України планує створити книгу стандартів зі створення безбар’єрного простору, що може стати робочим інструментом для проектування та будівництва громадських та інших будівель з урахуванням принципів доступності. «Сьогодні у більшості випадків засоби доступності облаштовуються тільки формально — або через відсутність відповідальності чиновників, або через просту необізнаність архітекторів у тому, як це правильно робити. Тому спільно з експертами ми працюємо над книгою стандартів для регіонів, яка складатиметься з проектних рішень — як швидко, легко та правильно проектувати та будувати засоби доступності», — зазначив він.

За матеріалами www.kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Евгений 21.02.2018 7:30
"Не потребує жодного документу", а "повідомлення про початок робіт" - это что уже не документ? Можно просто выйти на улицу и один раз громко повідомити всех, кто сможет услышать, что мы тут пандус будем строить? Ссылочку на постанову, которой предусмотрено сооружение пандусов без единого документа министр-рапортун случайно не дал ?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті