МЗС України попереджає подорожуючих про спалах епідемії холери у ряді країн

22 Лютого 2018 12:06 Поділитися

У зв’язку зі спалахом холери Міністерство закордонних справ (МЗС) України видало попередження для подорожуючих у наступні країни: Республіка Малаві, Республіка Сомалі, Об’єднана Республіка Танзанія та Республіка Кенія.

У зв’язку зі спалахом холери у малавійських провінціях Karonga (9 випадків), Lilongwe (12 випадків) та Nkhatabay (2 випадки) МЗС України рекомендує громадянам України, які планують подорожі за кордон, утриматися від відвідання цих провінцій до нормалізації епідеміологічної ситуації.

З огляду на незмінно негативну безпекову ситуацію у Республіці Сомалі, а також у зв’язку зі спалахом холери в сомалійських провінціях Banadir (49 випадків) та Hiraan (17 випадків), МЗС України рекомендує громадянам України утриматися від відвідання Сомалі.

У зв’язку зі спалахом холери в танзанійських провінціях Dodoma (53 випадки та 4 летальні), Rukwa (19 випадків), Songwe (9 випадків) та Ruvuma (2 випадки) МЗС України рекомендує громадянам України, які планують подорожі за кордон, утриматися від відвідання цих провінцій до нормалізації епідеміологічної ситуації.

Також у зв’язку зі спалахом холери у кенійських провінціях Tharaka Nithi (26 випадків), Busia (16 випадків), Meru (14 випадків), Garissa (6 випадків) та Siaya (4 випадки) МЗС України рекомендує громадянам України, які планують свої подорожі за кордон, утриматися від відвідання цих провінцій до нормалізації епідеміологічної ситуації.

Громадянам, які наразі перебувають в Республіці Малаві, Республіці Сомалі, Об’єднаній Республіці Танзанія та Республіці Кенія, рекомендовано виявляти особливу обачність та дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб. У разі виявлення захворювання громадянам України потрібно негайно звернутися до медичних установ для отриманням допомоги.

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, громадянам України, що перебувають у вищезазначених країнах, рекомендується невідкладно звертатися до Посольства України в Республіці Кенія за тел.: (+254) 733-366-366, на адресу електронної пошти: [email protected]  або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 (044) 238-16-57, адреса електронної пошти: [email protected].

За матеріалами mfa.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті