Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 30.01.2007 р. № 42

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 30.01.2007 р. № 42

«Про затвердження Змін до наказу МОЗ України

від 19.07.2005 р. № 360»

Відповідно до Закону України «Про лікарські засоби» та Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Указом Президента України від 24.07.2000 р. № 918 (із змінами), та з метою удосконалення порядку виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення у закладах охорони здоров’я НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення (далі – Правила), затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.07.2005 р. № 360 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20.07.2005 за N 782/11062 (із змінами) (далі – Наказ), що додаються.

2. Затвердити Зміни до Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, затвердженого Наказом, що додаються.

3. Установити, що рецептурні бланки форми № 1 (додаток 1 до Правил), надруковані з терміном дії протягом 10 днів, дійсні до повного їх використання.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Орду О.М.

Міністр Ю.В. Поляченко

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державного комітету України
з питань регуляторної політики та підприємництва
А.В. Дашкевич

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони
здоров’я України
30.01.2007 р. № 42

ЗМІНИ

до Правил виписування рецептів та вимог-замовлень
на лікарські засоби і вироби медичного призначення

1. У пункті 4.1 Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення (далі – Правила) слова «ціну гуртову та роздрібну лікарського засобу» вилучити.

2. Пункт 4.2 Правил після слів «лікувально-профілактичного закладу або науково-дослідної установи» доповнити словами «або суб’єкта господарювання, що провадить діяльність, пов’язану з медичною практикою».

3. У додатку 1 до Правил цифри та слово «10 днів» замінити на цифру та слово «1 місяця».

4. У додатку 3 до Правил пункт 4 викласти в такій редакції:

«4. Міорелаксанти периферичної дії, включаючи їх сольові похідні (за міжнародними непатентованими назвами): алокуроніум, атракурій, векуроній, мівакурій, панкуроній, піпекуроній, рокороніум, суксаметоній, тубокурарин, цисатракурій».

5. У додатку 5 до Правил слова та знаки «Міорелаксанти периферичної дії, Атракурій***, Векуроній***, Мівакурій***, Панкуроній***, Піпекуроній***, Суксаметоній***, Тубокурарин***, Цисатракурій***, *** включаючи їх сольові похідні» вилучити.

Начальник управління методологічного
та організаційного забезпечення
К.Л. Косяченко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті