Реєстрацію дезінфекційних засобів буде поновлено — Уряд прийняв рішення

14 березня 2018 р. під час засідання Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів». Зокрема, Порядок державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів (далі — Порядок) буде викладено в новій редакції. Текст прийнятого Урядом документа буде оприлюднено на урядовому порталі згодом.

Представляючи відповідний проект документа, в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що новий Порядок розроблено з метою відновлення механізму реєстрації дезінфекційних засобів, спрощення процедури й визначення МОЗ України відповідальним органом за її проведення.

«Після реорганізації Держсанепідслужби, що раніше здійснювала реєстрацію дезінфекційних засобів, така реєстрація не здійснюється до цього часу», — зауважила в.о. міністра.

У. Супрун поінформувала членів Уряду про те, що проект постанови був тричі схвалений  Урядовим комітетом з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку, востаннє — 6 березня 2018 р. «Міністерством врегульовано всі спірні питання та зауваження, які висловлювала Держпродспоживслужба», — повідомила вона.

За її словами, прийняття проекту документа є надзвичайно важливим та актуальним, оскільки дезінфекційні засоби запобігають виникненню та поширенню інфекційних захворювань, локалізують та ліквідують спалахи епідемій.

Нагадаємо, що Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі — ООРММП України) неодноразово зверталося до органів влади з проханням вирішити дане питання і поновити процес державної реєстрації/перереєстрації дезінфекційних засобів.

Справа в тому, що з припиненням повноважень Державної санітарно-епідеміологічної служби та її реорганізацією шляхом приєднання до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів до Порядку досі не внесено відповідних змін. Така законодавча колізія критично позначилася на процесі реєстрації/перереєстрації дезінфекційних засобів, який фактично зупинився.

7 березня 2018 р. Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я направив звернення ООРММП України на адресу Уряду з проханням вжити відповідних заходів для врегулювання порушеної заявником проблеми, у тому числі шляхом внесення в установленому порядку відповідних змін до нормативно-правових актів.

Ухвалене Урядом 14 березня рішення має вирішити проблему, яка існувала 1,5 року.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті