Електронний рецепт планується запровадити в окремих регіонах з квітня — Роман Ілик

З квітня поточного року в 5 областях та м. Бахмут (Донецька обл.) планують запустити пілотний проект щодо електронного рецепта. Про це повідомляється на Урядовому порталі з посиланням на ГО «Громадське телебачення».

Розповідаючи про реалізацію програми «Доступні ліки» в інтерв’ю «Громадському», заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик повідомив, що електронний рецепт має запрацювати там, де вже готові самі заклади та комп’ютеризовані для цього. «Поступово з впровадженням Національної служби здоров’я ми маємо намір цю функцію розширювати», — зазначив він.

Говорячи про перспективи розширення дії урядової програми, Р. Ілик зауважив, що МОЗ України було підготовлено проект для ухвалення Урядом. Пропонувалося поширити дію програми на захворювання шлунково-кишкового тракту, зокрема, виразкову хворобу, депресію, захворювання, пов’язані з анемією у вагітних, хвороби щитовидної залози. «Але Міністерство фінансів побоювалося, що коштів, виділених на 2018 р. (1 млрд грн.) може забракнути, отже вирішили поглиблювати й розширювати існуючу програму, щоб дійти до найвіддаленішого куточка України», — наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, що 6 березня під головуванням віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка відбулася селекторна нарада з регіональними підрозділами з питань охорони здоров’я, присвячена стану реалізації урядової програми «Доступні ліки» та забезпеченню імунізації.

На поточний рік Уряд ставить наступні завдання:

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті