Цукровий діабет — вершинам не завада: переможці конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом підкорюють Говерлу

09 Липня 2018 5:01 Поділитися

12 підлітків віком від 13 до 17 років з цукровим діабет 1-го типу успішно підкорили найвищу гору України, взявши участь у проекті «ДіаГоверла», та довели всім, що діабет — вершинам не завада. Мандрівка в Карпати та сходження на Говерлу стали винагородою для переможців 9-го Конкурсу малюнка серед дітей з діабетом, що проводиться компанією «Санофі» за підтримки Асоціації дитячих ендокринологів.

Гієм Граньє, директор «Санофі» в Україні: «ДіаГоверла» є важливою частиною реалізації нашої місії Empowering Life, адже саме через такі проекти ми можемо надавати підтримку пацієнтам та відповідати на їхні потреби, створювати для людей з цукровим діабетом такі можливості, щоб вони жили повноцінним життям та здійснювали свої мрії. Окрім того, ми, «Санофі» в Україні, прагнемо втілювати такі ініціативи, які б надихали та мотивували суспільство дбати про своє здоров’я, ефективно контролювати захворювання та запобігати їх появі».

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 422 млн людей у світі живуть з цукровим діабетом1. В Україні офіційно зареєстровано майже 1,3 млн пацієнтів2, а ще втричі більше людей не знають про свою хворобу. У 2017 р. було виявлено майже 104 000 нових випадків захворювання на цукровий діабет. Попри те, що захворювання є досить поширеним, досі існує певна стигма, пов’язана з ним. Причиною цього є недостатній рівень обізнаності населення про цукровий діабет та особливості життя з цим захворюванням.

Підлітки — учасники проекту «ДіаГоверла» власним прикладом доводять, що в житті людини з цукровим діабетом немає жодних обмежень чи кордонів. Хвороба може потребувати більш ретельного планування та контролю, втім, вона не є приводом казати «ні» будь-якому новому досвіду чи звершенню.

Наталія Зелінська, голова Асоціації дитячих ендокринологів України: «Я вірю у кожного пацієнта з цукровим діабетом і не сумнівалася в тому, що всі діти успішно піднімуться на вершину, адже вони такі ж сміливі та відкриті для нового, як й інші молоді люди в їхньому віці. Кількість дітей з цукровим діабетом щороку зростає, тому громадським організаціям та бізнесу потрібно підтримувати соціальні проекти, які дають цим дітям можливість вчитися контролювати захворювання, спілкуватися та обмінюватися досвідом. Я пишаюся активними підлітками з цукровим діабетом та висловлюю вдячність «Санофі» за втілення у життя таких чудових ініціатив, як «ДіаГоверла».

Ольга Погрібняк, переможниця ІХ Конкурсу малюнка серед дітей з діабетом: «Діабет — це таке захворювання, яке стимулює ретельно піклуватися про своє здоров’я. Так, мені потрібно постійно вимірювати рівень глюкози в крові, робити ін’єкції інсуліну, але надзвичайно важливою умовою для ефективного контролю захворювання також є правильне харчування, фізична активність та здоровий спосіб життя. Саме дотримання цих правил допомогло мені підкорити Говерлу та довести, що цукровий діабет — вершинам не завада!».

Про «Санофі»

Зобов’язання «Санофі» — надавати підтримку людям, які мають проблеми зі здоров’ям. «Санофі» є глобальною біофармацевтичною компанією, для якої здоров’я людей — ключовий пріоритет. Компанія запобігає хворобам за допомогою вакцин, пропонує інноваційні рішення для боротьби з болем та полегшення страждань.

«Санофі» завжди поруч з пацієнтами, які мають рідкісні захворювання, та з мільйонами тих, хто живе з хронічними недугами. Завдяки зусиллям 100 000 співробітників у 100 країнах компанія перетворює наукові інновації на терапевтичні рішення в усьому світі.

За матеріалами, наданими «Санофі» в Україні


1www.who.int/features/factfiles/diabetes/en/.
2Tronko N.D. et al. «Key performance indicators of Endocrinology Service of Ukraine–2016», prepared by Center for Health Statistics of Ministry of Health of Ukraine.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті