В Україні зареєстровано черговий випадок захворювання на дифтерію

Третій випадок захворювання на дифтерію зареєстровано в Київській обл. Захворів 15-річний підліток, діагноз підтверджений лабораторно. Дитині ввели протидифтерійну сироватку, її стан стабільний, наразі вона перебуває в інфекційному відділенні Київської обласної дитячої лікарні м. Боярка.

У Міністерстві нагадують, що в разі захворювання на дифтерію необхідним є введення антитоксичної протидифтерійної сироватки (ПДС), яка нейтралізує дію дифтерійного токсину.

МОЗ України рекомендує якнайшвидше зробити необхідні щеплення проти дифтерії дітям і дорослим. Вакцина є в усіх регіонах України і надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих. Водночас рівень вакцинації проти дифтерії залишається низьким — лише половина українських дітей отримала захист 3-ю дозою вакцини АКДП у віці 18 міс минулого року і менше половини дорослих.

«Для дітей централізовано закуповується вакцина проти кашлюку, дифтерії та правця АКДП (з цільноклітинним кашлюковим компонентом), що дає найкращий захист. Також наявна вакцина для профілактики дифтерії та правця АДП та вакцина для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигена АДП-М, яку застосовують для дорослих», — повідомляють у МОЗ України.

Станом на 1 червня 2018 р. в Україні наявні 2,2 млн доз вакцини АКДП, 557 тис. доз АДП та 5,2 млн доз АДП-М. Також наявні 800 доз протидифтерійної сироватки, які в якості гуманітарної допомоги країна отримала наприкінці минулого року.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті