Столична прокуратура спростовує заяву МОЗ щодо вилучення серверу з реєстром інсулінозалежних пацієнтів ДЕЦ

Прокуратурою міста Києва здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами Департаменту захисту економіки Національної поліції щодо можливого заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах під час закупівлі та використання ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (далі – ДЕЦ) програмного забезпечення для обліку хворих на цукровий діабет. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва у соціальній мережі Facebook.

«З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, у відповідності до вимог Кримінально-процесуального кодексу України, на підставі ухвал слідчого судді, проводиться обшук у приміщенні ДП «Державний експертний центр МОЗ України» з метою вилучення копії відповідної комп’ютерної програми для подальшого проведення судової експертизи», – повідомляють у прокуратурі.

У відомстві наголошують, що прокурором та слідчим у кримінальному провадженні будь-які дії щодо вилучення серверів з Реєстром пацієнтів, які потребують інсулінотерапії (далі – Реєстр), що може спричинити призупинення його роботи, не здійснюється. Вказані слідчі дії проводяться із залученням відповідних IT-фахівців для здійснення коректного копіювання комп’ютерної програми та унеможливлення витоку конфіденційної інформації щодо пацієнтів.

«Усвідомлюючи необхідність збереження лікарської таємниці та конфіденційних даних про пацієнтів, закликаємо керівництво Державного підприємства до співпраці зі слідством шляхом добровільного надання ключів доступу до програмного забезпечення з метою його коректного копіювання з подальшим видаленням у присутності службових осіб ДП персональних даних пацієнтів», – наголошують у прокуратурі.

Слідчі дії не створюють перешкод для роботи серверів ДЕЦ та відповідного Реєстру.

Нагадаємо, раніше МОЗ України повідомило про те, що правоохоронні органи проводять обшуки в ДЕЦ та намагаються вилучити сервер, на якому, серед іншого, розміщено Реєстр.

«Сьогодні, 20 вересня 2018 р., правоохоронні органи здійснюють слідчі дії у ДП «Державний експертний центр МОЗ України» щодо Реєстру пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, адміністратором якого є Центр, у зв’язку з чим залишається загроза вилучення серверів Центру та зупинка роботи Реєстру», — прокоментували ситуацію в ДЕЦ.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*