Поліція Запорізької обл. відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на аптеку

21 Січня 2019 5:52 Поділитися

Поліція Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на аптекуВідділ комунікації поліції Запорізької обл. повідомляє, що за фактом спалення лікарських препаратів у Запоріжжі проводиться досудове розслідування.

На сайті відомства розміщено повідомлення, у якому йдеться про те, що група активістів, переважно з інших регіонів України, в одній з аптек Дніпровського району вилучили лікарські препарати та спалили їх. Відкрито кримінальне провадження.

20 січня близько 12:00 біля будівлі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області зібралися близько 70 представників однієї з громадських організацій Дніпра, Харкова, Запоріжжя та інших міст України, які виступили проти реалізації нарковмісних препаратів в аптеках без рецептів. З лідерами активістів зустрівся заступник керівника поліції області Юрій Попов. Полковник поліції запросив ініціативну групу до приміщення обласної поліції, де обговорив з присутніми наявні проблеми та шляхи їх вирішення. Близько 14:00 учасники зібрання розійшлися.

А близько 14:15 активісти зайшли до приміщення аптеки на просп. Металургів та вчинили сварку. Під час конфлікту один з чоловіків вдарив працівницю аптеки, жінку 1992 року народження. Її з тілесними ушкодженнями доставили до лікарні, після надання медичної допомоги відпустили додому. Після цього громадяни винесли з приміщення на вулицю коробки з лікарськими засобами та підпалили. Активісти вказують, що це були нарковмісні препарати.

Після цього учасники розійшлися. Поліцейськими відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. На даний час триває досудове розслідування.

Поліцією Запорізької обл. вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин події та причетних до скоєння злочину осіб.

Як раніше повідомляло наше видання, 20 січня у м. Запоріжжя стався інцидент — група чоловіків винесла з аптеки комбіновані нарковмісні препарати та підпалила їх. Інформація про це розміщена на сторінці Instagram @zptoday.

За матеріалами zp.npu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Рина 21.01.2019 8:32
Как они зашли за прилавок? Откуда знали где именно хранятся такие препараты? Почему не использовали работники тревожную кнопку? Почему статья только за хулиганство?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті