Наказ МОЗ від 22.07.2010 р. № 611

Наказ МОЗ від 22.07.2010 р. № 611 набуде чинності після опублікування в офіційному друкованому виданні.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ
від 22.07.2010 р. № 611?
ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПОРЯДКУ ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ І ВИРОБІВ МЕДИЧНОГО
ПРИЗНАЧЕННЯ, ЗАКУПЛЕНИХ ЗА РАХУНОК БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ, ВИДІЛЕНИХ У 2009 РОЦІ
ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ПОШИРЕННЮ ГРИПУ, В ТОМУ ЧИСЛІ ТИПУ A/H1N1/КАЛІФОРНІЯ/04/09, І
ГОСТРИХ РЕСПІРАТОРНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ,
ДЛЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ У РАЗІ ІНШИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
3 серпня 2010 р. за № 595/17890

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.06.2010 р. № 1190-р «Питання використання лікарських засобів і виробів медичного призначення»

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити Порядок використання лікарських засобів і виробів медичного призначення, закуплених за рахунок бюджетних коштів, виділених у 2009 році для запобіганню поширення грипу, в тому числі типу A/H1N1/Каліфорнія/04/09, і гострих респіраторних захворювань серед населення, для надання медичної допомоги у разі інших захворювань, що додається.
  2. Департаменту розвитку медичної допомоги забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
  3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Лазоришинця В.В.
  4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр З.М. Митник

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони здоров’я України?
22.07.2010 р. № 611

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України?
3 серпня 2010 р. за № 595/17890

ПОРЯДОК
використання лікарських засобів і виробів медичного призначення, закуплених за рахунок
бюджетних коштів, виділених у 2009 році для запобігання поширенню грипу, в тому числі
типу A/H1N1/Каліфорнія/04/09, і гострих респіраторних захворювань серед населення, для надання медичної допомоги у разі інших захворювань

  1. Цей Порядок визначає механізм використання лікарських засобів і виробів медичного призначення, що були закуплені за рахунок бюджетних коштів, виділених у 2009 році для запобігання поширення грипу, в тому числі типу A/H1N1/Каліфорнія/04/09, і гострих респіраторних захворювань серед населення, для надання медичної допомоги у разі інших захворювань (далі — лікарські засоби і вироби медичного призначення).
  2. Дія цього Порядку поширюються на державні та комунальні заклади охорони здоров’я, які отримали закуплені протягом 2009 року лікарські засобі і вироби медичного призначення.
  3. На випадок загострення епідемічної ситуації Міністерство охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, управління (головні управління) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, інші органи державної влади, виходячи з показників захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання, розрахованих на підставі аналізу середньобагаторічних даних в регіоні, забезпечують наявність запасу лікарських засобів і виробів медичного призначення.
  4. Використання лікарських засобів і виробів медичного призначення відбувається в закладах охорони здоров’я для надання медичної допомоги за призначенням лікаря.
  5. Ведення предметно-кількісного обліку лікарських засобів та виробів медичного призначення здійснюється у встановленому законодавством порядку.
  6. Щомісяця, до 10 числа, подаються звіти про використання лікарських засобів і виробів медичного призначення до Управління моніторингу та супроводу державних програм МОЗ.
Директор Департаменту розвитку медичної допомоги М. Хобзей
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*