Комітет задовольнив звернення народних депутатів щодо законопроекту № 8591

23 Квітня 2019 3:23 Поділитися


Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я (далі — Комітет) під час засідання 23 квітня 2019 р. задовольнив звернення народних депутатів України — членів Комітету Тетяни Бахтеєвої, Сергія Мельничука, Олександра Біловола, Ігоря Шурми стосовно скасування результатів голосування за доопрацьований проект закону щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами № 8591.

Учасники Комітету зазначили, що повторний розгляд законопроекту заплановано на наступне засідання Комітету — 14 травня. Прийнято таке рішення на основі того, що на засіданні Комітету 26 лютого 2019 р. питання про розгляд доопрацьованої редакції не стояло на порядку денному, а рішення її підтримати було прийнято без обговорення.

Нагадаємо, що 6 листопада 2018 р. у ході засідання Комітету народні обранці вперше розглянули проект закону про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами (реєстр. № 8591) та вирішили направити його на доопрацювання авторам.

Законопроект № 8591 передбачає, що ліцензія на здійснення роздрібної торгівлі лікарськими засобами не може бути видана, якщо відстань по прямій лінії від входу до місця запланованого розташування аптеки до входу до найближчої аптеки становить менше 300 м у межах даної адміністративно-територіальної одиниці, крім селищ і сіл.

Також законопроектом передбачається, що провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами на території України може здійснюватися фізичними особами — підприємцями та юридичними особами будь-якої форми власності та організаційно-правової форми не більше ніж через 4 аптеки та їх структурні підрозділи (аптечні пункти) без обмеження аптечних пунктів у межах адміністративно-територіальної одиниці розташування однієї з аптек та інше.

Детальніше про засідання Комітету читайте найближчим часом на шпальтах «Щотижневика АПТЕКА» та на нашому сайті.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Алёна 23.04.2019 8:23
Моей фирме 21!!!год.На фирме два учредителя: я и моя мама.Обе по образованию экономисты.У меня ещё и второе юридическое образование.Разумеется 21 год назад мы были ещё достаточно молодыми женщинами.Мне сейчас 47,матери 72.Вопросы: 1.Интересно,кто из нас двоих должен сейчас бежать получать фармацевтическое образование. 2.Каким образом можно получить фармацевтическое образование га 1!!! год. Ясно,что этот закон принимается исключительно ради крупных фармацевтических сетей с целью убивания малого и среднего бизнеса в фармацевтической сфере.Остаётся только радоваться,что Порошенко не стал президентом и молить бога,чтобы премьером не стала Тимошенко.Так как узурпация рознчной торговли всегда была её голубой мечтой.
Олена Пруднікова 23.04.2019 8:26
Як результат , зі сторони аптечних монополій ми побачили позицію народних обранців, з приводу бажання змінити своє попереднє рішення і проголосувати (а по суті скасувати) законопроект № 8591. Сьогодні відбулась перша спроба Народних депутатів змінити свою позицію : Богомолець Ольга Володимирівна Кириченко Олексій Миколайович Біловол Олександр Миколайович Шурма Ігор Михайлович. У тому випадку, якщо народні депутати на наступному засіданні Комітету не підтримають законопроект №8591 , то це буде свідчення того, що на їх рішення фінансово вплинули аптечні олігархи. Ми фармацевти та провізори назвемо кожного народного обранця, хто не підтримає законопроект №8591 тому, що вони стануть корупціонерами та лобістами аптечних олігархів! Маємо надію, що такої ганьби до парламентських виборів не станеться !!!!
Тетяна Бондаренко 23.04.2019 9:57
Привід стосовно скасування результатів голосування абсолютно штучний і діє на користь олігархів фарм бізнесу. Законопроект N 8591 вже доопрацьований компетентними професіоналами і обов'язково має бути підтриманий задля захисту прав як пацієнтів, так і спеціалістів фарм. галузі.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті