Розміщення дієтичних добавок: в Одесі АМКУ надано рекомендації аптечним закладам

Одеське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України повідомляє про виявлення випадків розміщення в аптечних закладах поряд з лікарськими засобами дієтичних добавок. Ці товари розміщувалися без відокремлення один від одного та без зазначення того, що певні позиції є спеціальними харчовими продуктами та не зареєстровані як лікарські засоби. У зв’язку із цим у споживачів могло скластися враження про тотожність ліків і дієтичних добавок та, як наслідок, призвести до введення споживачів в оману.

На підставі ч. 6 ст. 14 Закону України «Про Антимонопольний комітет Украї­ни» з урахуванням ст. 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету України надала суб’єктам господарювання, що є учасниками регіональних ринків роздрібної торгівлі лікарськими засобами, обов’язкові для розгляду рекомендації щодо утримання від вчинення дій, які можуть кваліфікуватися як порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Учасники ринку вже повідомили територіальне відділення Антимонопольного комітету України про врахування зазначених рекомендацій та висловили подяку за виявлення помилки, яка могла б призвести до порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

За матеріалами www.amc.gov.ua/amku/control/ode/uk/
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*