Держлікслужба в Тернопільській обл. інформує про виконану роботу протягом травня

18 Червня 2019 2:20 Поділитися

З метою підвищення якості роботи Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) у Тернопільській обл. у травні 2019 р. здійснювалися певні заходи:

  • проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота з керівниками суб’єктів господарювання Тернопільської обл. На базі комунального некомерційного підприємства «Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги» проведено навчально-інформаційний семінар «Вимоги санітарно-протиепідемічного режиму аптечних закладів» для уповноважених осіб та керівників лікувально-профілактичних закладів області;
  • проводилися регулярні ознайомчі візити керівника Держлікслужби та завідувача лабораторії з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції в аптечні заклади області, які здійснюють виробництво ліків в умовах аптеки, з метою оцінки їх діяльності.

За дорученням Держлікслужби проведено 6 перевірок аптечних закладів перед видачею ліцензії щодо наявності матеріально-технічної бази, кваліфікованого персоналу, необхідних для провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, усі акти передано в Держлікслужбу.

Відповідно до затвердженого плану проведено 7 перевірок щодо додержання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) у 7 суб’єктів господарювання, також перевірено 11 аптек та 6 аптечних пунктів. За результатами перевірок видано 5 розпоряджень про усунення порушених Ліцензійних умов.

Також проведено планові заходи щодо дотримання вимог щодо якості лікарських засобів: усього перевірено 7 суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами (17 місць провадження діяльності). Керівникам 5 перевірених суб’єктів господарювання надано приписи про усунення порушень, складено 1 протокол, винесено 1 постанову, накладено та сплачено штраф на суму 340,00 грн.

Проведено позапланові перевірки якості лікарських засобів. За скаргами перевірено 2 суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Своєчасно якісно виконано всі доручення Держлікслужби:

  • опрацьовано розпорядження про заборону обігу лікарських засобів, що надійшли від Держлікслужби, та розроблено 9 інформаційних листів;
  • вчасно надано відповіді на всі запити Держлікслужби;
  • вчасно надано всю потрібну інформацію до відділу бухгалтерського обліку та планування.

Уповноваженим особам аптечних та лікувально-профілактичних закладів у міру надходження від Держлікслужби невідкладно надавалася інформація про заборону реалізації, зберігання, застосування та вилучення з обігу субстандартних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів. Окрім того, надавалися дані про дозвіл на реалізацію лікарських засобів, що знаходилися під забороною до окремого розпорядження.

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті